Galingas Ukrainos smūgis: visiškai sunaikino 11-ąjį Rusijos karinio jūrų laivyno korpusą iš Kaliningrado – Rusijos anklavas liko be apsaugos  ()

Sukurtas ginti Kaliningradą, 11-asis Rusijos karinio jūrų laivyno armijos korpusas buvo beveik visiškai sumuštas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Kaliningrado sritis, kurią turėjo ginti šiems tikslams sukurtas Rusijos karinio jūrų laivyno 11-asis armijos korpusas, liko be apsaugos, kadangi minėta operatyvinė-taktinė rikiuotė buvo beveik visiškai sunaikinta per karo veiksmus Ukrainoje, rašo „Forbes“.

Iki plataus masto karo Ukrainoje 11-asis armijos korpusas buvo įsikūręs tarp dviejų NATO šalių (Lenkijos ir Lietuvos) ir, kaip tikėjo Rusijos vadovybė, turėjo suteikti pranašumą Rusijos pusei pasaulinėje konfrontacijoje.

Korpusą sudarė motorizuota divizija, motorizuotasis pulkas, artilerijos ir raketų daliniai, oro gynybos pajėgos ir paramos daliniai.

Kaliningrade buvo dislokuota mažiausiai 12 000 karių su šimtu tankų, pora šimtų šarvuočių, haubicų ir daugkartinių raketų sistemų. Daugumai šių pajėgų vadovavo 11-asis korpusas.

 

Korpusas buvo laikomas priekalu potencialiai Rusijos karių invazijai į Baltijos šalis, o 18 000 karių grupė, esanti netoli rytinės Baltijos sienos, buvo vadinama kūju.

Tačiau 11-ajam korpusui dalyvavus kautynėse Ukrainoje, kur jis buvo beveik visiškai sunaikintas, padėtis kardinaliai pasikeitė. Dabar Kaliningradas praktiškai neapsaugotas, o grėsmė, kurią kadaise Rusijos kariai kėlė NATO regiono šalims, išgaravo, pabrėžiama straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(4)
(143)

Komentarai ()

Susijusios žymos: