„Taikaus skilimo šansai mažėja“ – Rusijoje prognozuojamas trijų jėgos grupių pilietinis karas: pirmieji ženklai jau vyksta  ()

V. Putino režimo žlugimas greičiausiai bus pakankamai kruvinas, mano Andrejus Zubovas, nes Kadyrovas ir Prigožinas apčiuopiamai įgyja politinį svorį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žlugus „specialiajai operacijai“, kai per tris dienas nepavyko užimti Kijevo, Rusijoje prasidėjo Putino režimo naikinimo procesas. Tai greičiausiai baigsis kovomis Maskvos gatvėse.

Apie tai savo feisbuke rašo žinomas Rusijos istorikas ir politologas Andrejus Zubovas.

Karas su Ukraina, pažymėjo jis, lėmė čekistų ir Rusijos kariuomenės pozicijų pablogėjimą, tačiau turinčių privačias armijas Ramzano Kadyrovo ir Jevgenijaus Prigožino „ištikimi kariai“ įgavo politinį svorį.

„Jie vis drąsiau tvirtina save kaip nepriklausomus pirmojo lygio politikus, kaip galimus karą pralaiminčio Putino įpėdinius“, – rašė Zubovas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kaip Kadyrovas ir Prigožinas tapo tokie galingi, kad jau daro įtaką personalo kaitai Rusijos armijos viršūnėse. Natūralu, kad generolams tai nepatinka. Armijos gretose Kremliuje taip pat auga pyktis dėl to, kad jie buvo mesti su surūdijusiais tankais prieš akivaizdžiai stipresnį priešą.

Kaip pabrėžė Zubovas, Putino režimas yra labai karštligiškas pralaimėjimo kare fone. Žlugimo scenarijus buvo paleistas ir, matyt, jo sustabdyti nebegalima.

„Pergalingas karas vienija elitą aplink lyderį, nesėkmingas ir net agresyvus karas visada veda į elito skilimą, į kaltųjų paieškas, prie abipusių kaltinimų, prie visų ar beveik visų lyderių pasitraukimo ir galiausiai iki politinio režimo žlugimo“, – sakė rusų istorikas. Būtent pastarasis scenarijus, jo žodžiais, dabar vyksta.

 

Jis prognozuoja Rusijai greitą ir nuožmią kovą tarp trijų pagrindinių šalies jėgos grupių: kariuomenės, čekistų ir Kadyrovo-Prigožino. Ir labai tikėtina, kad ši kova vyks Rusijos miestų gatvėse. Tai gali įvykti per ateinančius mėnesius ar net savaites.

„Būtų geriau, jei režimo žlugimas įvyktų taikiai, bet tikimybė, kad tai nutiktų, vis mažėja“, – tvirtino rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()