[Žinios trumpai] Putinas pateko į sudėtingą aklavietę: skelbiama, kas vyksta  ()

Okupacinės armijos pralaimėjimai ir beprotiški praradimai lėmė tai, kad Kremliaus diktatorius nebeturi galimybių veikti Ukrainoje. Tačiau Putinas nenori pasiduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip galvoja Vakarų žiniasklaida, atsižvelgdama į paskutinius įvykius - Rusija paliko Chersoną. Akivaizdu, kad Putinas nenori taikos, tačiau jo padėtis vis silpnėja, o bet kokie bandymai pakeisti situaciją žlunga.

Žiniasklaida atkreipė dėmesį į tai, kad Putino nebuvo Rusijos pajėgų Ukrainoje vado Surovikino pranešime, kad laikas trauktis iš dešiniojo Chersono srities kranto. Kremlius nenori Putino asmeniškai sieti su pralaimėjimais fronte. Rusams buvo įsmeigta į galvą, kad Chersonas yra Rusijos miestas, o dabar situacija rodo, kad Rusija jį palieka. Rusijos propaganda turės dėti labai daug pastangų, kad tai pateisintų.

Putinas nevyks į G20 viršūnių susitikimą, kuris vyks lapkričio 15–16 dienomis Balyje. Putinas bijo pasaulio lyderių reakcijos ir kritikos, nors formaliai sakoma, kad jis tuo metu tiesiog per daug užimtas.

 

„Nepaisant to, kad Putinui vis sunkiau ir Rusijoje, ir užsienyje, kol kas nėra jokių ženklų, kad jis būtų pasirengęs prašyti taikos. Tačiau jo veiksmų laisvė vis dar mažėja“, – rašo „Bloomberg“.

(55)
(2)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: