[Žinios trumpai] Kremlius įsiutęs dėl JT sprendimo: skelbia, kad Vakarai „pavogė" iš Rusijos „šimtus milijardų dolerių"  ()

JT Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją dėl reparacijų iš Rusijos Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 14 d. JT Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją, pagal kurią Rusija privalo sumokėti Ukrainai kompensacijas. Už šį sprendimą balsavo 94 valstybės. Rezoliucijai prieštaravo Kremliaus sąjungininkės – Bahamos, Baltarusija, Kinija, Kuba, Šiaurės Korėja, Eritrėja, Etiopija, Iranas, Malis, Nikaragva, Rusija, Sirija, Centrinės Afrikos Respublika ir Zimbabvė. Dar 73 šalys susilaikė.

Parlamentarų sprendimas padės Kremliui atsakyti už karą prieš Ukrainą. Taip pat dabar Rusijos turtą užgrobusios šalys gali pradėti koordinuotus arba savarankiškus veiksmus su Rusijos pinigais.

Rusijos atstovas JT Vasilijus Nebenzya jau pareiškė, kad Vakarai planuoja perduoti Rusijos įšaldytus turtus „ginklų tiekimui Kyjivui“. Jis skundžiasi, kad pinigai buvo pavogti iš Rusijos: „Suteikite savo veiksmams bent šiek tiek teisėtumo, kad pradėtumėte leisti šimtus milijardų dolerių įšaldyto, bet iš tikrųjų iš Rusijos Federacijos pavogto suvereniojo turto. Vakarai nori dar labiau aštrinti konfliktą planuodami tam panaudoti Rusijos pinigus".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(0)
(185)

Komentarai ()