JAV karinė aviacija persikelia į „debesį“  (6)

Jungtinių Valstijų Karinės oro pajėgos pasirašė sutartį su bendrovė IBM dėl karinių kompiuterių tinklų sujungimo į vieną virtualių skaičiavimų „debesį“, pranešė „Defense Industry Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitelkusios virtualių skaičiavimų technologiją, Karinės oro pajėgos (KOP) ketina naudoti ir apdoroti per savo kompiuterių tinklą gaunamą informaciją išvengiant pavojaus, kad ją gali perimti kompiuteriniai įsilaužėliai.

Pagal pasirašytą sutartį IBM privalo per 10 mėnesių suprojektuoti ir KOP pateikti saugią „debesyje“ – nuotoliniuose serveriuose – atliekamų skaičiavimų infrastruktūrą, atitinkančią gynybos ir žvalgybos kompiuterinių tinklų reikalavimus. KOP reikalauja, kad jų „debesis“ būtų atsparus įsilaužėlių atakoms, o visi serveriuose laikomi duomenys išliktų saugūs bet kokio pobūdžio fizinės įrangos gedimų ar jos sunaikinimo atvejais.

IBM pranešime teigiama, kad KOP „debesies“ architektūroje bus naudojama „srautinių skaičiavimų“ analizės technologija, kuri, kartu su davikliais ir kitomis stebėjimo priemonėmis, leis kariškiams laikui užkirsti kelią rengiamoms kibernetinėms atakoms arba tinklo bei programinės įrangos darbo sutrikimams.

Bendrovė taip pat pasitelks autonominių skaičiavimų galimybes, leisiančias „debesiui“ egzistuoti savarankiškai ir automatiškai šalinti įvairaus pobūdžio sutrikimus. Pranešama, kad KOP vadovybė 24 val. per parą turės prieigą prie sukurto „debesies“.

JAV Karinių oro pajėgų kompiuterių tinklas aptarnauja 9 pagrindines KOP vadavietes, beveik 100 aviacijos bazių ir maždaug 700 000 įvairiose pasaulio šalyse tarnaujančių kariškių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)