ISW: Lukašenka sugalvojo gudrų planą, kaip kompetentingai nepaklusti Putinui ir nebūti įtrauktam į karą  (1)

Lukašenka sugalvojo, kaip kompetentingai nepaklusti Putinui ir nebūti įtrauktam į karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai neabejoja, kad Baltarusijos diktatorius sąmoningai sugalvojo Šiaurės Atlanto aljanso keliamą grėsmę, kad Rusijos diktatorius negalėtų jo įtraukti į karą prieš Ukrainą.

Dieną prieš tai ISW analitikai išsamiai išnagrinėjo Lukašenkos žodžius apie naują NATO grėsmę jo šaliai.

Baltarusijos prezidentu save vadinantis Aleksandras Lukašenka vis garsiau kalba apie prie šalies sienos išaugusias tiek NATO, tiek Ukrainos provokacijas. Be to, jo žodžiais, esą Kyjivas bando priversti Aljansą pradėti karą prieš Baltarusijos Respubliką.

Anot Lukašenkos, pirmuoju etapu jam esą pavyko sutramdyti „priešą nuo jėgos panaudojimo“, tačiau dabar NATO esą kuria savo karinį potencialą aplink Baltarusiją.

Baltarusijos gynybos ministerijos vadovas Viktoras Chreninas sakė, kad kariuomenė tik ruošiasi ginti savo teritoriją ir nieko pulti neplanuoja.

 

ISW analitikai neabejoja, kad išgalvodamas NATO grėsmę Baltarusijos diktatorius V. Putinui bando parodyti, kad savo kariuomenės puolimui neduos, o tik ginsis įsiveržimo į Baltarusiją atveju.

Ekspertai taip pat mano, kad mažai tikėtina, jog V. Putinas sugebės įtraukti Baltarusijos kariuomenę į karą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai (1)