[Žinios trumpai] Neįtikėtina: E. Macronas nori „saugumo garantijų“ Rusijai  ()

Pasak Prancūzijos prezidento, sprendimą dėl Rusijos ir Ukrainos derybų turėtų priimti Kyjivas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-04 [Žinios trumpai] Neįtikėtina: E. Macronas nori „saugumo garantijų“ Rusijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas mano, kad Rusija turėtų gauti „garantijas“ būsimoje Europos saugumo struktūroje. Jis pabrėžia, kad Maskva tokias garantijas gali gauti kai grįš prie derybų stalo. Prancūzijos prezidentas išlieka įsitikinęs, kad sprendimą dėl Rusijos ir Ukrainos derybų turėtų priimti Kyjivas.

„Ar manote, kad kai išlaikėme testą, susijusį su Elzasu ir Lotaringija, būtume norėję, kad pasaulio lyderiai lieptų mums daryti tą ar aną? Taigi čia Ukrainos žmonės turi nuspręsti patys, ne mes turime nuspręsti, kokiomis sąlygomis kaip ir kada [derėtis su Rusijos Federacija]“, – komentavo Macronas.

Jis teigia, kad šį klausimą aptarė per vizitą Jungtinėse Valstijose. Macronas ir Bidenas sutiko, kad Vakarai turėtų ir toliau padėti Ukrainai atsispirti Rusijos agresijai, bet kartu stengtis privesti Maskvą prie derybų stalo.

 

Tuo pat metu Prancūzijos vadovas teigė ketinantis pasikalbėti su Vladimiru Putinu. Apie tokio pokalbio poreikį jis pranešė po pokalbių su TATENA vadovu Rafaeliu Grossi. Pokalbio tema bus saugumo zona aplink Zaporižės atominę elektrinę.

(5)
(39)
(-34)

Komentarai ()