JAV generolas: HIMARS jau daužo svarbiausią arteriją – Rusija pasieks Krymą tik laivais (Video)  ()

Pasak JAV generolo leitenanto Beno Hodgeso, Ukrainos kariai veržia kilpas aplink Krymą. Tiekimo linija iš Rostovo srities per Mariupolį ir Berdianską jau iš dalies pasiekiama HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš Chersono išlaisvinimo privalumų yra tai, kad abu Dniepro upės krantai dabar yra HIMARS ir kitos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų didelio tikslumo tolimojo nuotolio artilerijos diapazone. Tai pareiškė buvęs JAV karių Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas, rašo „New Debate“.

Tačiau dar svarbiau yra tai, kad HIMARS sviediniai jau pasiekia Rusijos logistikos vietą, per kurią Kryme papildomos naujos įrangos, degalų ir amunicijos atsargos sausumos keliu palei Azovo jūrą.

„Tai labai svarbus žingsnis užveržiant kilpą aplink Krymą. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Chersono srityje yra dešinysis sparnas. Pastangos, prasidėjusios rugsėjo pradžioje Charkivo srityje ir tęsiamos Donecko, Luhansko ir Mariupolio kryptimi yra kaiysis“, – pažymėjo Hodgesas.

Eksperto teigimu, šios dvi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo grupės Kryme užsidarys.

Rusai turi tik dvi tiekimo linijas, vedančias į Krymą. Pirmasis – Krymo tiltas, kuris per ataką buvo gerokai apgadintas. Kita tiekimo linija driekiasi iš Rostovo srities per Mariupolį ir Berdianską. Ši sritis jau iš dalies yra HIMARS aprėptyje.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo kampanija turėtų izoliuoti Krymą ir nutraukti logistiką.

„Vienintelis galimas būdas ką nors pristatyti ar išvežti iš Krymo netrukus bus laivai, kurie, žinoma, yra pažeidžiami“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(2)
(200)

Komentarai ()