„Wall Street Journal“ skelbia pagrindinį Rusijos karo rėmėją ir naudos gavėją – tai jis „praplovė“ smegenis Putinui  (1)

„Wall Street Journal“ įvardijo pagrindinį Putino karo ideologą: jis norėjo parodyti Rusijos Federacijos jėgą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milijardierius Jurijus Kovalčiukas yra pagrindinis Rusijos karo prieš Ukrainą ideologas. Būtent jis stovi už didžiulės Kremliaus propagandos mašinos.

Straipsnį apie tai paskelbė įtakingas amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“.

71 metų milijardierius Jurijus Kovalčiukas yra vienas įtakingiausių V. Putino sprendimo įsiveržti į Ukrainą šalininkų. Jis tikėjo, kad karas įrodys Rusijos stiprybę. Ilgametis artimas Rusijos Federacijos vadovo draugas dalijasi Putino vizija apie Rusiją kaip karinę ir kultūrinę atsvarą JAV. Kai 2020 m. kovo mėn. užklupo pandemija, Kovalčiukas reguliariai susitikdavo su Putinu, kuris izoliavosi ir retai susitikdavo asmeniškai… Abu draugai kartais praleisdavo valandų valandas kartu diskutuodami apie didėjantį konfliktą su Vakarais, Rusijos istoriją ir jų interesus.

Pasak buvusio žvalgybos pareigūno, Kovalčiukas pasakė V. Putinui, kad Vakarai yra silpni ir kad Rusijai laikas pademonstruoti savo karinę galią, ginti suverenitetą kišantis į Ukrainos reikalus. Šaltiniai pažymi, kad karo pradžioje 2022-ųjų vasarį V. Putinas ir Kovalčiukas labai dažnai susitikdavo ir kalbėdavosi telefonu.

Būtent šis milijardierius vaidina pagrindinį vaidmenį formuojant viešąją nuomonę Rusijoje. Jis yra didžiausias žiniasklaidos magnatas šalyje, kuriam priklauso televizijos kanalų, laikraščių ir socialinių tinklų tinklas.

 

Be to, Kovalčiukas taip pat kontroliuoja dalį Rusijos Federacijos bankų sektoriaus. JAV iždo departamentas sankcijas jam įvedė dar 2014 metais, pavadindamas milijardierių diktatoriaus Putino „asmeniniu bankininku“. Jis taip pat yra JK ir ES „juoduosiuose sąrašuose“.

Karas tik sustiprino Kovalčiuko pozicijas: Kremliui jo paslaugos propagandos srityje pasirodė ypač svarbios.

Milijardieriui, be kita ko, priklauso populiarus Rusijos socialinis tinklas „VKontakte“, padedantis Rusijos diktatoriui daryti įtaką jauniems rusams, taip pat kovoti su nesutarimais.

 

Fizikas pagal išsilavinimą Kovalčiukas labiau vadovaujasi patriotine ideologija, o ne turtų spąstais, tikina jį pažįstantys žmonės. Jis neužima oficialių pareigų Rusijos vyriausybėje, taip pat randa pelningų darbų ir akcijų prezidento šeimai ir draugams.

Be kita ko, Kovalčiukas ir jo žmona turi gyvybės ir sveikatos draudimo bendrovę, skirtą Rusijos karinėms ir saugumo pajėgoms.

Anksčiau Dialog.UA pranešė, kad Kryme seniausia vyninė „Massandra“ buvo parduota Putino draugui milijardieriui Kovalčiukui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(16)
(10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: