[Žinios trumpai] Pagalbai Ukrainai iškilo grėsmė: Pentagonas skelbia apie pavojų  ()

Pentagonas paragino JAV Kongresą kuo greičiau priimti 2023 metų išlaidų įstatymo projektą. Visų pirma, lėšos bus skirtos pagalbai Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos sekretorius Lloydas Austinas paragino nedelsiant patvirtinti finansavimą. Tada Pentagonas galės tęsti savo Rusijos izoliavimo politiką, teigia leidinys „Politico".

Atitinkamą pareiškimą Pentagono vadovas išsakė Ronaldo Reagano vardu pavadintame Nacionalinės gynybos forume. Pranešama, kad vietoj biudžeto kongresmenai gali priimti „rezoliuciją dėl finansavimo pratęsimo". Jis gali tęstis apie metus, o ne mėnesius.

JAV perspėja, kad tai šiuo metu įšaldys Pentagono išlaidas. Ir žymiai sumažės perspektyvių karinių technologijų plėtra.

Pentagonas skambina pavojaus varpais, kad tokių sprendimų pasekmės būtų „baisios". Visų pirma tai turės įtakos valstybių teikiamai pagalbai Ukrainai.

JAV senatoriai susirinks į slaptą posėdį. Detalės kol kas neatskleidžiamos, tačiau žinoma, kad bus svarstomas pagalbos Ukrainai klausimas.

Anksčiau prezidentas Joe Bidenas prašė 37 mlrd. USD pagalbai Ukrainai. Tai pareiškė Valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Victoria Nuland. Ji pridūrė, jog ši kolosali pagalba skirta padėti Ukrainai klestėti kaip suvereniai, ginamai valstybei ir paspartinti strateginį Rusijos pralaimėjimą.

 

JAV teigė, kad Rusija sunaudoja šaudmenis greičiau, nei gali juos pagaminti. Ypač tai pažymėtina kalbant apie didelio tikslumo šaudmenis. Štai kodėl okupacinė šalis yra priversta prašyti jų kitose šalyse.

Tai per kasmetinį Nacionalinės gynybos forumą Kalifornijoje paskelbė JAV žvalgybos direktorė Avril Gaines.

„Tikrai manau, kad V. Putinas vis labiau suvokia iššūkius, su kuriais susiduria Rusijos kariuomenė. Tačiau mums vis dar neaišku, ar jis šiame etape turi išsamų vaizdą apie tai, kokie jie pavojingi",– sakė JAV žvalgybos vadovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()