[Žinios trumpai] Bidenas įvardijo, kuo bando apsimesti Putinas - „jis prisižaidė ir nebežino kaip išsikapstyti" (Video)  ()

JAV prezidentas Vladimirą Putiną pavadino ne kuo kitu, o naujuoju Petru Didžiuoju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 1 d., per bendrą pokalbį su Prancūzijos prezidentu, Joe Bidenas daug dėmesio skyrė karui Ukrainoje, V. Putinui ir galimybėms įvykti deryboms su Kremliumi.

Baltųjų rūmų vadovas priminė, kad Rusijos diktatorius Kyjivą nuolat vadina „Rusijos miestų motina", informuoja „Ukraina 365".

V. Putinas nuolat sako, kad Ukrainoje egzistuoja „rusiška tapatybė" ir t.t. Tik Kremliaus vadovas save įsivaizduoja naujuoju Petru Didžiuoju, pabrėžė J. Bidenas. JAV prezidentas taip pat pareiškė, kad Vakarai neturėtų leisti V. Putinui laimėti Ukrainoje. Rusijos armija negali užimti šalies.

Tuo pačiu metu, pasak J. Bideno, V. Putinas nebežino, kaip „išsikapstyti iš šito reikalo". Ukrainos politikai labai tikisi, kad JAV vadovas ar Vakarai daugiau nekalbės apie „V. Putino veido gelbėjimą".

 

Savo ruožtu J. Bidenas yra pasirengęs sėsti prie derybų stalo su V. Putinu, tačiau tik pastarajam iš Ukrainos išvedus visus savo karius. Tačiau Baltųjų rūmų vadovas labai abejoja, jog Kremlius ryžtųsi tokiam žingsniui. Priežastis tokia: Rusija jau sumokėjo didelę kainą šiame kare, žudydama Ukrainos civilius ir apšaudydama svarbiausią infrastruktūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()