Tai pajus kiekvienas rusas: skelbiama, kam Putinas išleis 30% viso Rusijos biudžeto 2023 metais  ()

Ekonominį spaudimą dėl karo mokesčių, kaip teigia departamentas, pajus kiekvienas Rusijos gyventojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų gruodžio 5 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą dėl Rusijos federalinio biudžeto. Biudžeto projekte numatyta, jog gynybai, saugumui ir teisėsaugai 2023 metais bus skirta daugiau nei devyni trilijonai rublių (143 mlrd. JAV dolerių). Apie tai „Twitter" pranešė britų žvalgyba.

Kaip minėta, palyginti su ankstesniais metais, tai yra reikšmingas padidėjimas, ir jis sudarys daugiau nei 30 procentų viso Rusijos biudžeto.

Didžiosios Britanijos žvalgybos analitikai teigia, kad V. Putino patvirtintas biudžetas 2023 m. pajamų ir išlaidų atžvilgiu yra per daug optimistiškas. Todėl kitos Rusijos biudžeto dalys greičiausiai patirs vis didesnį spaudimą padengti karo išlaidas.

 

Be to, JK Gynybos ministerija atkreipė dėmesį į nepagrįstą V. Putino optimizmą dėl numatomų pajamų ir išlaidų 2023 m. Kremliaus lyderiui gali tiesiog neužtekti pinigų.

„Todėl kitos Rusijos biudžeto dalys tikriausiai patirs vis didesnį spaudimą kompensuoti karo išlaidas", – reziumavo britų žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(4)
(52)

Komentarai ()