[Žinios trumpai] „Vakarai pasirašė nuosprendį dėl Putino“: skelbiamos 2 ypatingos naujienos (video)  ()

Vakarai nusprendė nutraukti V. Putino režimą nugalėdami Rusijos kariuomenę Ukrainoje, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Vakarų atėjo iš karto dvi žinios, rodančios Kremliaus pradėto karo prieš Ukrainą pabaigą. Apie tai savo „YouTube" tinklaraštyje kalbėjo rusų istorikas ir publicistas Dmitrijus Černyševskis.

Pirmoji žinia buvo susijusi su Vokietijos „Leopard 2" tankų tiekimu Ukrainai. Vašingtonas oficialiai patvirtino, kad tam neprieštarauja.

Antroji – JAV panaikino visus apribojimus galimiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiams Rusijos teritorijoje.

„Dvi pagrindinės karinės-politinės naujienos, kurios turi didelę reikšmę. Iki šiol Vakarai, vykdydami politiką „nemuškime V. Putinui į veidą, neeskaluokime konflikto", draudė smogti Vakarų ginkluote į Rusijos teritoriją ir neaprūpino Ukrainą puolamaisiais ginklais – tankais ir lėktuvais.

Prisiminkite, kaip karo pradžioje NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas lakstė aplink, laužydamas rankas ir sakydamas: „Neeskaluokite konflikto... Turime padaryti viską, kad konfliktas neįsiplėstų, antraip Rusija mus užpuls su atomine bomba. Praėjo 10 karo mėnesių, o Vakarai nustojo bijoti V. Putino, nustojo kreipti dėmesį į tuščius grasinimus", – sakė rusų istorikas.

 

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad šios dvi žinios į viešumą iškilo po naujų Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino branduolinių grasinimų. Jis juos ištarė su šampano taure rankoje, tikriausiai būdamas neblaivus.

„V. Putinas praranda pozicijas, o Vakarai, jausdami jo silpnumą, pradeda daryti jam spaudimą. Dabar Rusija turėtų aiškiai suprasti, kad jos pradėtas karas grįžta ten, kur prasidėjo", – sakė rusų istorikas.

Tankų tiekimas, jo teigimu, sustiprins Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žiemos kontrpuolimą, kuris taps „Kremliaus režimo mirties kapu".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(1)
(307)

Komentarai ()