Fantastika! Unikalus automobilis be variklio pasiekė pasaulio greičio rekordą – kaip jam pavyko? (Video)  ()

„Horonuku“ rekordinis bolidas neturi variklio, bet turi didžiulę anglies pluošto burę. Teoriškai jis gali išvystyti 250 km/h greitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijoje buvo pasiektas naujas pasaulio greičio rekordas tarp burinių automobilių. Lenktyninis automobilis „Horonuku“ išvystė 222,4 km/val. greitį. Varžybų vaizdo įrašas buvo paskelbtas „Emirates Team New Zealand“ „YouTube“ kanale.

Ši Naujosios Zelandijos komanda ne kartą laimėjo įvairias buriavimo regatas, o dabar nusprendė sukurti sausumos jachtą. Jiems padėjo „Toyota Gazoo Racing“ lenktynių padalinys.

„Horonuku“ (išvertus iš maorių kalbos pavadinimas reiškia „skristi virš žemės“) yra labai siauras ir aptakus automobilis, pagamintas iš anglies pluošto. Variklio neturi, bet sumontuota didžiulė 10 metrų burė – ji taip pat anglies pluošto, o ne medžiaginė.

„Emirates Team New Zealand“ į Australiją atvyko jau seniai, tačiau oro sąlygos neleido išvystyti didelio greičio. Pirmuoju bandymu vairuotojas Glenas Ashby išvystė 200 km/h greitį, bet nepasiekė pasaulio rekordo, kuris buvo 202,9 km/val.

 

Po kelių dienų sustiprėjo galinis vėjas, pavyko įsibėgėti iki 222,4 km/val. Pasaulio greičio rekordas buvo oficialiai užfiksuotas naudojant GPS.

Tačiau „Emirates Team New Zealand“ ties tuo nesiruošia sustoti. Komanda mano, kad „Horonuku“ sugeba išvystyti 250 km/val. greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()