Bidenas sutiko susitikti su Putinu ir paskelbė griežtą ultimatumą  (1)

JAV prezidentas Joe Bidenas yra pasirengęs susitikti su Vladimiru Putinu, jei Rusijos Federacija parodys norą derėtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby paskelbė apie Joe Bideno pasirengimą asmeninėms deryboms su Vladimiru Putinu.

Susitikimas gali įvykti Rusijai pademonstravus pasiruošimą deryboms. Pasirengimu susitikimui JAV turi omenyje okupacinės kariuomenės išvedimą iš Ukrainos teritorijos.

Politologas Tarasas Berezovecas mano, kad V. Putinas jokiomis aplinkybėmis nesutiks su JAV ultimatumu, nes bijo rusų akyse atrodyti nevykėliu.

„Todėl derybų kol kas nebus. O Rusijos laukia likimas varlės, kuri buvo įdėta į puodą su vandeniu ir virinama ant silpnos ugnies. Ji nesupranta, kas vyksta, bando prisitaikyti prie situacijos ir galiausiai miršta suglumusi. Rusija buvo panardinta į lėtą ugnį. Ugnis šiuo atveju yra Ukraina", – komentuoja T. Berezovecas.

Anot jo, Rusijai jai nelaimingiausios įvykių raidos pavyktų išvengti tik V. Putinui netekus valdžios. Rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas taip pat įsitikinęs, kad Rusijos kariuomenės traukimasis net iki vasario 24 d. ribos yra nepriimtinas asmeniškai V. Putinui. Jis davė tiek daug pažadų dėl „naujų teritorijų“, jog po šio žingsnio automatiškai atsistotų į pralaimėtojų pusę.

 

„Situacija – aklavietė, o vienintelė išeitis iš jos – V. Putino pasitraukimas iš lauko, plius tų, kurie ateis po jo, noras visas „bėdas" perkelti jam. Tada, ko gero, gali įvykti tam tikra pažanga. Bet problema akivaizdi jau dabar: per tiek laiko situacija gali pasikeisti ir taip, kad dabartinės sąlygos deryboms bus per švelnios", – prognozuoja A. Nesmijanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)