Kyjivas pasiruošęs oficialiai pristatyti taikos planą – skelbiama, ką tokio sugalvojo Zelenskis  ()

Gruodžio 21 ir 22 d., būdamas Jungtinėse Valstijose, Ukrainos prezidentas išsakė savo viziją apie karo pabaigą ir pasiūlė dešimties punktų taikos planą. Jo idėjai pritarė Baltųjų rūmų vadovas, JAV prezidentas J. Bidenas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 22 d., Amerikos leidinys „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Zelenskio taikos planas pasauliui bus oficialiai pristatytas kitų metų vasarį.

Šaltinis rašo, kad per 10 Ukrainos karo mėnesių Kyjivui nepavyko iš Vakarų gauti tiek ginklų, kiek Ukrainai reikia ne tik gynybai, bet ir puolimo operacijoms, todėl Zelenskio galvoje visada buvo taikos planas.

Ukrainos diplomatai teigia, kad šiandien yra bendra taikos plano vizija, tačiau norima ją detaliau patikslinti. Plano pristatymas numatytas per Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą metines.

Kartu Kyjivas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos derybinė pozicija tiesiogiai priklausys nuo įvykių mūšio lauke, todėl Kyjivas deryboms nori pasirengti pasiekdamas pergalių mūšio lauke.

 

Tačiau panašios taktikos laikosi ir agresorius. Tuo pačiu metu pačios derybų sąlygos kol kas neaiškios. Putinas nuolat deklaruoja, kad Rusijos Federacija yra pasirengusi deryboms, bet kartu nenori matyti Zelenskio asmeniškai ir neigia patį nepriklausomos Ukrainos egzistavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()