[Žinios trumpai] Rusai visiškai „nujojo“: Ukrainos kariai papasakojo, kokios būklės BTR-82 atėmė iš priešo  ()

Ukrainos kovotojai papasakojo, kaip jiems tarnauja trofėjinis BTR-82.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

25-osios oro desanto brigados kariai kiekvieną dieną poligone treniruojasi tobulindami veiksmų taktiką ir veiksmų koordinaciją tarp skirtingų dalinių. Pasak kario Aleksandro, BTR-82 jam „padovanojo“ tarnybos draugai, kai jis atsigavo po sužeidimo. Desantininkas, kuris yra pėstininkų kovos mašinos vairuotojas, buvo sužeistas, kai jo mašina per kontrpuolimą Charkivo srityje užvažiavo ant minos. Aleksandras išgyveno ir pasveiko, bet jo vairuotos mašinos sutaisyti nebėra įmanoma. Taigi, Ukrainos gynėjai jam pristatė naują - iš rusų atimtą BTR-82.

„Nepaisant to, kad mašina vos kelerių metų ir turi mažą ridą, rašistai ją sudėvėjo. Apžiūrėjus paaiškėjo, kad iš 4 tiltų vienas vos veikia. Turbūt dėl ​​to ją paliko. Mano draugas Sergejus ir aš šiandien beveik baigėme šaudymus į taikinius ir atrodo, kad mašina gerai tarnaus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir sunaikins daugiau nei tuziną priešų“, – sakė desantininkas.

 

BTR-82 yra naujausia naudojama BTR-80 versija, pristatyta tik 2009 metais. 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupės „Oryx“ duomenimis, surinktais tik iš viešai skelbiamos vaizdinės medžiagos, Rusija per šį karą jau prarado mažiausiai 372 BTR-82 mašinas. Nemažai jų buvo užgrobtos ir dabar yra naudojamos Ukrainos gynybai.

(156)
(3)
(153)

Komentarai ()

Susijusios žymos: