Įvyko Ukrainos proveržis Luhansko srityje – skelbiama, ką prarado Rusija, kas bus toliau (Žemėlapiai)  ()

Karo studijų instituto duomenimis, Ukrainos kariuomenė regione siunčia papildomų pajėgų. Ekspertai kalba apie sėkmingas atakas prieš 144-osios rusų motorizuotųjų šaulių diviziją ir 254-ojo motorizuotųjų šaulių pulką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė pasiekė reikšmingų karinių laimėjimų „Svatovo – Kremina“ kryptimi Luhansko srityje, taip pat Charkivo srityje. Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje gruodžio 27 d.

ISW šaltiniai pasakojo apie sėkmingus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas prieš 144-ąją motorizuotųjų šaulių diviziją ir 254-ąjį motorizuotųjų šaulių pulką Svatovo-Kreminos sektoriuje.

Rusijos kariniai tinklaraštininkai pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė Rusijos ginkluotųjų pajėgų tvirtovę netoli Červonopopovkos, 5 kilometrai į šiaurės vakarus nuo Kreminos. ISW duomenimis, Ukrainos pajėgos šia kryptimi juda nuo gruodžio 23 d.

 

Pasak ekspertų, Ukrainos kariuomenė gali pergrupuoti ir perkelti pastiprinimą iš Charkivo srities, kad atnaujintų puolimą Svatovo-Kreminos linijoje.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat padarė didelę pažangą Ukrainos šiaurės rytuose. Charkivo srities administracijos (OVA) vadovas Olegas Sinegubovas gruodžio 27 dieną pareiškė, kad okupantai valdo tik 1,6 % Charkivo srities teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(0)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: