[Žinios trumpai] Putinas įteisino slaptus kalėjimus rusams, atsisakiusiems kovoti su Ukraina: skelbiama, kiek jų yra (Video)  (3)

Slapti kalėjimai okupuotoje Ukrainos teritorijoje – ne kažkieno fantazija, o baisi realybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien vis daugėja Rusijos Federacijos karių ir priverstinai mobilizuotų piliečių, kurie atsisako vykdyti baudžiamuosius įsakymus ir dalyvauti agresijoje prieš Ukrainą. Bet jei jie rašo atsisakymus jau okupuotoje teritorijoje, tada jie atsiduria „rūsyje“. Dabar Kremliaus diktatorius visiškai įteisino slaptus kalėjimus, į kuriuos metami „maištininkai“.

Slapti kalėjimai okupuotoje Ukrainos teritorijoje – ne kažkieno fantazija, o baisi realybė. Putino režimas daro viską, kad nuslopintų net menkiausius nesutarimų daigelius, o karo zonoje tai daroma be jokių skrupulų. Laikinai užimtoje Donecko ir Luhansko sričių teritorijoje yra mažiausiai 13 tokių kalėjimų, į kuriuos metami tie, kurie atsisako kariauti.

1. Zaicevas, Luhansko sritis; 2. Zavitne Bažannia, Donecko sritis; 3. Dokučajevskas, Donecko sritis; 4. Perevalskas, buvusi kolonija, Luhansko sritis; 5. Rubižnė, komendantūros rūsys, Luhansko sritis; 6. Kremina, Luhansko sritis; 7. Staromlynovka, Donecko sritis; 8. Rūsys Starobelske, Luhansko sritis; 9. Apleisti namai Golubovkoje, Luhansko sritis; 10. Rūsys Briankoje, Luhansko sritis (veikė vasarą). 11. Novotroickoje, Donecko sritis (vasarą veikė rūsys). 12. Vaikų stovykla „Beriozka“ Makarove, Luhansko sritis; 13. Amvrosijivka, Donecko sritis.

Šiose vietose priverstinai sulaikomi Rusijos kariai, tarp jų ir mobilizuotieji, kurie atsisako toliau dalyvauti „specialiojoje karinėje operacijoje“. Grasinimų ir kankinimų pagalba juos bandoma grąžinti į frontą.

 

Visi supranta, kad Ukrainoje įsibrovėlių laukia tik mirtis, tačiau Putino režimo ir jo bendrininkų tai visiškai netrikdo. Kaip ir daugiau nei 100 tūkstančių žuvusių rusų skaičius – Hagos tribunolo laukiantiems karo nusikaltėliams mobilizuotieji tėra patrankų mėsa.

Kremlius mato tik vieną pavojų: kad rusai taps nevaldomi, todėl totalitarinis režimas vis labiau veržia varžtus. Tai taikoma ir tiems, kurie nenori kovoti. Todėl V. Putinas nusprendė įteisinti slaptus „kaltų“ kariškių kalėjimus, kurie jau egzistuoja ORDLO.

Dabar rūsiuose yra daug tokių nelegalių kalėjimų. Rusijos valdžia oficialiai nepripažįsta jų egzistavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(3)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: