[Žinios trumpai] HIMARS nusiaubė rusų liniją prie Bachmuto: garsusis bataliono vadas skelbia, koks pragaras vyko pas rusus (Video)  ()

„Svobodos“ bataliono karys Piotras Kuzikas atsakė į klausimą, ar prie Bachmuto Rusijos kariuomenė jaučia sviedinių trūkumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsusis bataliono vadas atskleidė detales apie tai, kas vyksta Bachmuto apylinkėse. Interviu „NV“ radijui patyręs kariškis sakė, kad dėl nežinomų priežasčių priešo aktyvumas pastaruoju metu šiek tiek sumažėjo. Piotras Kuzikas įsitikinęs, kad tai vyksta ne dėl sviedinių trūkumo, yra kita priežastis.

Kuziko interviu galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

„Apšaudymas sumažėjo. Ne dėl to, kad jiems trūksta sviedinių, o todėl, kad čia veikia HIMARS sistemos. Jos veikia gana sėkmingai. Tai atskira darbo sritis. Jos tvarko sandėlius, logistikos centrus ir sprendimų priėmimo centrus antrosios ir trečiosios susidūrimo linijose, ir, pastarosiomis dienomis, jos čia tvarkosi labai efektyviai. Sprogimai buvo girdimi ir degė naktimis. Buvo sunaikinta šimtai tūkstančių sviedinių visoje linijoje“, – sakė Kuzikas.

 

Kuzikas pridūrė: „Į sviedinių trūkumą aš žiūriu skeptiškai. Karinėje analitikoje įprasta visą laiką skaičiuoti patį sunkiausią variantą. Aš laikausi šios doktrinos. Man atrodo, kad dar per anksti kalbėti apie sviedinių badą. Apšaudymas sumažėjo, bet dėl kitų priežasčių: kol naujų neatvežė ir naujų sandėlių nesuorganizavo. Galbūt, ruošia kažkokią provokaciją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(6)
(226)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: