Eros pabaiga: Deutsche Post nutraukia 150 metų siūlytą paslaugą – dar kelioms gresia tas pats  ()

Paskutinę 2022 metų dieną vokiečių paštininkai pristatė paskutines telegramas. Ši paslauga gyvavo pusantro šimtmečio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis vokiečių tikriausiai nežino, kad lig šiol paštu buvo galima siųsti ne tik laiškus ar siuntinius, bet ir telegramas. Tokių pranešimų daugiausiai buvo išsiųsta 1978 metais – tada buvo išsiųsta maždaug 13 milijonų telegramų!

Pastaruoju metu tokie pranešimai paštu būdavo siunčiami labiau dėl nostalgijos. Ir štai, 2022 metų gruodžio 31 dieną Deutsche Post koncernas pristatys paskutines telegramas ir uždarys 150 metų veikusią tarnybą.

~*~
 

Pašto ženklų pardavimo automatai ir taksofonai

Vokietijos paštas taip pat netrukus visiškai pašalins pašto ženklų pardavimo automatus, nes tokiems prietaisams nebegaminamos atsarginės dalys. O naujų automatų Deutsche Post užsakyti nesirengia.

Keičiasi ir telefonija: šalyje atjungiami telefono automatai, kurie tarnavo beveik 140 metų. Iš pradžių nebuvo galima už naudojimąsi jais atsiskaityti monetomis, netrukus bus nebeįmanoma ir specialiomis kortelėmis, tad iš būdelių skambinti irgi nebebus galima. Pastaraisiais metais ši paslauga nebuvo itin populiari, iš tokių automatų būdavo skambinama nedaug dažniau, nei būdavo siunčiamos telegramos. Tačiau visgi stebina ir netgi truputį liūdina tai, kaip nepastebimai pasitraukė visa epocha.


www.dw.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: