Skelbiamas lūžio taškas: „Ukraina tapo NATO koviniu vienetu – pasipils NATO tankai, lėktuvai ir dar neregėta ginkluotė“  ()

Svitanas atvirai paskelbė, kokius ginklus Ukraina gaus iš Vakarų 2023 metais: „Tankai tikrai bus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint nugalėti Rusijos užpuolikus, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia daug modernių ginklų. Vakarų šalys pagalbą Ukrainai teikia nuo pirmųjų karo dienų, tačiau taip visiškai patenkinti visų poreikių neįmanoma.

Apie tai, kas tiksliai bus suteikta Ukrainai 2023 metais, „Naujienų fabriko“ eteryje kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Žurnalistė paklausė savo svečio, ar Ukraina gaus tankus 2023 m., į tai karo ekspertas atsakė:

„Greičiausiai 2023 metai mums bus lūžio taškas. Jau de facto mūsų kariuomenė yra struktūrinė NATO ir Pentagono bloko grandis, tai yra, mes jau esame įkomponuoti į tam tikras sistemas, jie jau mato mus kaip galingą kovinį vienetą, perėjusį ugnies krikštą. Karą atlaikėme, karą atlaikome jau devintus metus“.

Romanas Svitanas papasakojo, ką tiksliai Vakarai gali perduoti Ukrainai 2023 m.:

 

„Tikriausiai gausime visas ginklų sistemas, ne tik lėktuvus, ne tik tankus. Visas NATO šalyse egzistuojančias ir budinčias ginklų sistemas. Jau dabar beveik 100 % užtikrintai galime teigti, kad mūsų kariuomenė jau yra NATO struktūrinis vienetas, ir galime teigti, kad ateityje būsime šiame bloke“.

„Tankai tikrai bus. Suomija jau pasiruošusi mums perduoti Leopard-2. Po Suomijos, manau, seks kitos šalys“, – užtikrintai tvirtino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(251)
(5)
(246)

Komentarai ()