[Žinios trumpai] „Rusija visada trokš keršto“: skelbiama niūri prognozė, kas laukia 2023 m.  ()

Rusijos armija nesugebės sukaupti jėgų ir apsispręsti dėl antrojo puolimo prieš Ukrainą iki pat vasario mėnesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propaganda sistemingai užsimena apie keršto troškimą ir antrąjį Rusijos kariuomenės puolimą Ukrainoje. Ji skleidžia gandus apie karinių pajėgų pritraukimą į Baltarusiją ir visais įmanomais būdais vykdo informacinį karą, bandydama įbauginti ukrainiečius.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas prognozuoja, kad jei Kremlius vis dėlto nuspręs vėl pradėti puolimą, tai, atsižvelgiant į laiką, kurio prireiks kontingentui paruošti, „tai ataka realiai gali būti ne anksčiau kaip vasario mėnesį", rašo „Lb.ua".

Ukrainos gynybos ministerijos vadovas mano, jog naujas puolimas prieš vakarinius ar šiaurinius Ukrainos regionus baigsis nesėkmingai. Tačiau Rusija visada trokš keršto. Kalbant apie galimą Baltarusijos kariuomenės dalyvavimą tokioje operacijoje, šis scenarijus priklausys tik nuo Baltarusijos pajungimo Maskvos įtakai laipsnio. Jei V. Putinas gali pasiekti šį tikslą, tuomet reikės išsiaiškinti, ar Baltarusijos kariai bus pasirengę vykdyti Rusijos generolų įsakymus, ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: