Putinas gali atsitraukti: „jis sutiks su tokiomis sąlygomis“ (Video)  (1)

Anot buvusio Kremliaus vadovo kalbų rašytojo Abbaso Galljamovo, elitas pirmau ketina Putinui pasiūlyti variantą, kuris leis taikiai pasitraukti iš politikos ir išlaikyti pažįstamą gyvenimą. Priešingu atveju jie gali pradėti veikti ryžtingiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abbasas Galljamovas, buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalbų rašytojas, o dabar politikos strategas, neatmeta, kad 2023 metais elitas gali pašalinti Kremliaus vadovą iš valdžios, siūlydamas jam „savanorišką“ pasirinkimą. Tai visiškai įmanoma, be kita ko, dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės pavasarį ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų nesėkmių vykdant žiemos operacijas.

Galljamovo nuomone, tai, kad elitas dar atvirai nesukyla prieš Putiną, paaiškinama stipria jo baime, taip pat prezidento valdymo metais tarp jų vykdytu „valymu“, kai buvo pašalinti galintys imtys ryžtingų veiksmų.

„Rusijos elitas dabar visiškai be stuburo. Ir jie vis dar nelabai pasitiki vienas kitu, todėl tam, kad organizuotų sąmokslą, tam tikras skaičius žmonių turi nuoširdžiai pasikalbėti, atverti vienas kitam sielas, bet bijo. Nes gali laukti Prigožinas su kūju“, – aiškino politikos strategas.

Štai kodėl sąmokslo klasikine prasme vargu ar galima tikėtis. Atvirkščiai, valdžios pasikeitimas vyks pagal kitokį scenarijų:

„Jie ateis pas jį su žodžiais: „Tėve, arba pasakykime, ką darysime toliau, arba pagalvokime, gal išsirinksime įpėdinį. Vis tiek manau, kad jis bus įtikintas pasiūlyti įpėdinį“, – sako Galljamovas.

Jei Putinas atsisakys tokio varianto, tuomet, ekspertas neatmeta, iš prezidento kabineto išeinantys elito atstovai nuo jo nusigręš ir jei vienas kito akyse pamatys bendrą supratimą, kad senis išprotėjo, tada galbūt, jie imsis veiksmų patys.

 

Galljamovas vis dar linkęs manyti, kad Rusijos Federacijos prezidentas sutiks su tokiomis sąlygomis, ir tai greičiausiai įvyks pavasarį, kai visi bandymai užšaldyti Europą žlugs, o neva Putino žiemos puolimas užstrigs.

„Manau, kad ši dviguba nesėkmė pagaliau demoralizuos Putiną, atgrasys jį ir pastūmės Putino aplinką bei Rusijos elitą veikti“, – prognozuoja eterio svečias „Freedom“.

Pokalbio metu žurnalistas palietė temą apie V. Putino aplinkos ir jo paties evakuacijos planą, galimai pavadintą „Nojaus arka“, kuris turėtų nugabenti juos į saugią vietą. Galljamovas sako, kad jis nėra labai susipažinęs su šiais ketinimais, nes viskas yra didžiulė paslaptis, tačiau patvirtino tokio scenarijaus vystymąsi ir pažymėjo, kad iškilus pavojui šią problemą jau sprendžia žmonės iš artimos Rusijos prezidento orbitos, o Venesuela yra vienas iš variantų. Anksčiau buvo kalbama apie Kiniją, tačiau šis planas nepasiteisino. Kokioje stadijoje dabar yra ši speciali operacija, jis nežino.

 

„Bet kokiu atveju tai yra atsarginis planas. Pirmiausia jie (elitas) bandys suorganizuoti įpėdinio variantą. Jis daug patikimesnis", – reziumavo Galljamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(11)
(9)

Komentarai (1)