Fronto linijoje pastebėtas naujas Ukrainos tolimojo nuotolio ginklas (Foto)  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Rusijos pozicijas daužo naujais Ukrainoje pagamintais 152 mm kalibro sviediniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinėmis gruodžio dienomis Ukrainos kariuomenės stovykloje įvyko reikšmingas įvykis: karių bendruomenė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų fronte pastebėjo naujų Ukrainos gamybos šovinių pasirodymą. Apie tai „Twitter“ praneša karinė OSINT bendruomenė „Ukraine Weapons Tracker“.

Analitikai naują amuniciją pastebėjo nuotraukose, kurias padarė Turkijos naujienų agentūra „Anadolu“. Ataskaitoje pažymima, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Rusijos pozicijas daužo naujais 152 mm kalibro sprogstamaisiais sviediniais.

„Labai pastebimas įvykis: į fronto liniją pradėjo atkeliauti nauji Ukrainos gamybos artilerijos šoviniai. Čia matome 2022 metais pagamintus 152 mm OF-25T didelio sprogimo sviedinius. Jie gali būti šaudomi iš D-20 velkamųjų haubicų ir savaeigių pabūklų 2S3 „Msta-S“, – pažymima pranešime.

 

Sviedinio indeksas (OF-25T) šiek tiek skiriasi nuo klasikinio sovietinio OF-25 sviedinio, tikriausiai dėl kitokio gamybos proceso. Korpusai surenkami iš kelių taškinių dalių, o tai šiuo atveju leidžia juos identifikuoti.

 

Naudojamas sprogmuo taip pat skiriasi nuo sovietinio OF-25 – vietoj A-IX-2 naudojamas TNT.

Karo analitikai teigia, kad plėtra yra reikšminga, nes Ukraina dabar savo Vakarų tiekiamų sviedinių asortimentą papildo sovietinio kalibro amunicija. Tai svarbu, nes vykdant atsakomąjį puolimą Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė didelį kiekį naujos Rusijos artilerijos, kurios kalibras skiriasi nuo vakarietiškų standartų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(0)
(94)

Komentarai (1)