Neįtikėtina, Putinas skelbia apie paliaubos Ukrainoje: įsakė nutraukti ugnį  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį įsakė savo ginkluotosioms pajėgoms šį savaitgalį laikytis 36 valandų paliaubų Ukrainoje – tai pirmasis toks platus paliaubų žingsnis per beveik 11 mėnesių trunkantį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį įsakė savo ginkluotosioms pajėgoms šį savaitgalį laikytis 36 valandų paliaubų. Rusijos kariai švęs stačiatikių Kalėdas.

Rusijos propagandinis leidinys TASS, remdamasis Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos pareiškimu, pranešė, kad Sergejus Šoigu įvykdė Putino įsakymą Kalėdoms įvesti vadinamąsias „paliaubas“.

„Šoigu davė nurodymus įvesti paliaubų režimą nuo sausio 6 d. 12:00 iki sausio 7 d. 24:00 visoje Ukrainos kovinėje linijoje“, – rašoma pranešime.

Ar Rusijos kariai tikrai nutrauks ugnį, nežinia. Ukrainos pareigūnai anksčiau atmetė Rusijos taikos žingsnius kaip žaidimus, skirtus pergrupuoti savo pajėgas ir pasiruošti papildomoms atakoms.

Per plataus masto karą Ukrainoje V. Putinas įsakė laikytis ribotų ir vietinių paliaubų, kad būtų galima evakuoti civilius ar kitais humanitariniais tikslais. Ketvirtadienio įsakymas buvo pirmas kartas, kai Putinas nurodė savo kariams laikytis paliaubų visoje Ukrainoje.

 

„Atsižvelgdami į tai, kad kovos zonose gyvena daug stačiatikybę išpažįstančių piliečių, raginame Ukrainos pusę paskelbti paliaubas ir suteikti jiems galimybę dalyvauti pamaldose“, – rašoma Putino įsakyme, paskelbtame Kremliaus svetainėje.

Michailas Podoliakas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Rusijos pajėgos „turi palikti okupuotas teritorijas – tik tada turės laikinas paliaubas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(18)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: