„Mato“ visą Ukrainą: Rusijoje yra grėsmingas ginklas, kurio sunaikinimas sukeltų tokį pat šoką, kaip ir kreiseris „Maskva“  ()

„Jo sunaikinimas būtų toks pat svarbus įvykis kaip ir kreiserio „Maskva“ sunaikinimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teroristinė Rusijos valstybė, kuri pralaimi kare prieš Ukrainą, dar turi tam tikrų resursų jį tęsti. Visų pirma, tai didžiulis mobilizacijos resursas, kuris gali siekti 3 mln. Šiuo metu okupantas taip pat turi galimybę su Irano ir Šiaurės Korėjos pagalba atnaujinti „Shahed“ kamikadzių-dronų, balistinių raketų ir amunicijos atsargas. Rusija taip pat turi galingą A-50U lėktuvą, kuris valdo Rusijos karinę aviaciją ir gali „matyti“ visą Ukrainos teritoriją, fiksuoti visų mūsų lėktuvų pakilimus ir aptikti mūsų oro gynybos sistemas. Dabar jis yra Baltarusijos teritorijoje. Jo sunaikinimas būtų kreiserio „Maskva“ sunaikinimo lygio įvykis.

Tokią nuomonę išskirtiniame interviu „OBOZREVATEL“ išsakė Razumkovo centro tarptautinių projektų koordinatorius, karo ekspertas Aleksejus Melnikas.

– Baltarusijos oro uoste nusileido Rusijos AWACS lėktuvas A-50U. Paskutinį kartą jis ten buvo matytas tą dieną, kai prasidėjo plataus masto Rusijos invazija į Ukrainą, 2022 m. vasario 24 d. Pranešama, kad šis lėktuvas naudojamas koreguoti raketų smūgius į Ukrainą. Kodėl agresoriui jo vėl prireikė būtent dabar?

 

– Iš tikrųjų, mano turimais duomenimis, šis lėktuvas ten bazuojasi beveik nuolat. Iš Baltarusijos Rusijos link jis atskrido likus kelioms dienoms iki Naujųjų metų. Akivaizdu, kad jis buvo tiesiog laikinai perkeltas į Rusijos Federacijos teritoriją, greičiausiai tam, kad bazėje būtų atlikta įprastinė priežiūra. Jo grįžimas į Baltarusiją yra tik jo misijos tąsa.

Kas yra A-50U lėktuvas? Trumpai tariant, tai oro komandų postas, valdantis ne tik lėktuvus, naikintuvus ir kitus orlaivius, bet ir galintis „pamatyti“ Ukrainos teritoriją iki kelių šimtų kilometrų gylio. Tai yra, jis mato bet kokį oro taikinį, bet kokį lėktuvą, kylantį Ukrainos teritorijoje. Žinoma, jis gali nukreipti rusų naikintuvus į mūsų lėktuvus. A-50U taip pat turi galimybę aptikti mūsų oro gynybos sistemas.

 

Ir tai gana grėsminga. Deja, Ukraina kol kas neturi galimybių jį pasiekti tokiu atstumu. Tačiau sulaukus pagalbos iš partnerių, manau, kad pirmai progai pasitaikius, Ukraina bandys sunaikinti šį orlaivį. Jei neklystu, Rusijoje tokių lėktuvų yra tik vienas, kiti – mažiau galingi. Jo sunaikinimas būtų toks pat svarbus įvykis kaip ir kreiserio „Maskva“ sunaikinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(3)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: