Lenkija pasiruošusi į Ukraina nusiųsti 2 tankų brigadas: yra vienintelė sąlyga  (1)

Lenkija svarsto Ukrainos prašymą perduoti jai vokiečių gamybos pagrindinius kovos tankus „Leopard 2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Wall Street Journal“, remdamasis aukšto rango Lenkijos diplomatu. „Jie tikrai svarsto galimybę suteikti viską, kad padėtų Ukrainai“, – sakė prašymą patvirtinęs Čekijos pareigūnas, tiesiogiai susijęs su Vakarų ginklų tiekimu Ukrainai.

„Leopard“ turi daug stipresnius šarvus, geresnę apsaugą nuo prieštankinių ginklų nei mažesnės mašinos, kurias iki šiol siūlė Prancūzija, Vokietija ir JAV.

Lenkijoje yra nemažai „Leopard“ tankų: 137 „Leopard 2A4“, 105 „Leopard 2A5“ ir mažiau nei 10 „Leopard 2PL“. Lenkija turi pakankamai tankų dviems tankų brigadoms.

Slawomiras Debskis, Lenkijos tarptautinių reikalų instituto, Varšuvoje įsikūrusio žvalgybos centro, artimo Lenkijos vyriausybei, direktorius teigia, kad tempai, kuriais Lenkija gali tankus perduoti Ukrainai, priklauso nuo to, kaip greitai Lenkija gaus naujus tankus, kuriuos užsakė iš Pietų Korėjos ir JAV gamintojų. Be to, tankų perdavimui Ukrainai turi pritarti Berlynas, nes „Leopard“ yra Vokietijos gamybos.

 

„Svarbu ne ar, o kada“, – sakė Debskis ir pridūrė, kad Vakarų nenoras aprūpinti Ukrainos tankais pagaliau mažėja po kelis mėnesius trukusio diplomatinio spaudimo - „Būtent to Lenkija reikalavo daug mėnesių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(97)
(0)
(97)

Komentarai (1)