Su Kazachstano pagalba Ukrainoje atsirado labai neįprastas „Nesunaikinamumo taškas“: kas tai yra (Foto, Video)  ()

Pirmoji „Nenugalimumo jurta“ pasirodė Ukrainoje, ji buvo įrengta Kijevo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje ir toliau atsiranda nauji „Nenugalimumo taškai“, kuriuose ukrainiečiai, susidūrę su elektros energijos tiekimo nutraukimu ir šildymu dėl Rusijos raketų atakų energetikos infrastruktūros objektuose, gali sušilti, naudotis internetu ir įkrauti savo prietaisus. 

Be to, atsiranda ne tik standartinių taškų, bet ir neįprastų, tokių kaip, pavyzdžiui, Bučoje, kur su Kazachstano pagalba buvo atidaryta pirmoji „Nenugalimumo jurta“, praneša Bučos miesto tarybos spaudos tarnyba.

Kalbama apie nešiojamą kūgio formos būstą, būdingą Azijos klajoklių tautoms. Tokia „Nenugalimumo jurta“ atsirado Kazachstano ambasados ​​ir Aukščiausiosios Rados deputato Sergejaus Nagorniako, vadovaujančio deputatų grupei ryšiams su Kazachstanu, iniciatyva.

 

Jurtos atidarymą lydėjo nedidelė pramoginė programa: kijeviečiai ir miesto svečiai buvo vaišinami plovu, jiems skambėjo gyva muzika. 

„Reikia preciziškai padidinti „Nenugalimumo taškų“ skaičių, nes nežinome, kokia bus sunki žiema. Dabar dar tik žiemos pradžia, tikro šalčio dar nebuvo. Suprantame, kad dabar priešas sukaupia pakankamai daug raketų, bepiločių orlaivių, kad lauktų didelių šalnų ir atakuotų mūsų energetikos sistemą“, – sakė Nagorniakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(1)
(105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()