[Žinios trumpai] JK maršalas: grandiozinis Rusijos planas dužo į šipulius  ()

Pasak Didžiosios Britanijos oro pajėgų maršalo Edwardo Stringerio, Rusijos kariuomenė Ukrainoje patiria nepataisomų nuostolių. O Putinas, skelbdamas „paliaubas“, matuojasi patriarcho Kirilo sutaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, kad Rusija nepasiekia savo tikslų Ukrainoje, padedama ginkluotųjų pajėgų. Tai pareiškė Didžiosios Britanijos oro pajėgų maršalas Edwardas Stringeris, praneša „Sky News".

Buvęs britų karys įvertino dabartinę Ukrainos karo situaciją. Anot jo, pagrindiniai mūšiai sutelkti Donecko srities Bachmuto srityje, tačiau čia vyksta mažiau rusų puolimo bangų.

„Matome, kad artilerijos parama vis mažėja. Ukrainos ir Vakarų žvalgybos praneša, kad Rusijos atakos pamažu silpnėja", – aiškino analitikas.

Jis citavo Ukrainos kariuomenės duomenis, kad sausio 5-osios išvakarėse Rusija neteko iki 800 karių, ir tai, anot jo, rusams yra nepataisoma netektis.

„Tai reiškia, kad V. Putinas dabar turi galvoti apie mobilizaciją ir, remiantis Ukrainos duomenimis, rusai šiandien gali pradėti kitą mobilizacijos bangą", – aiškino jis.

 

„Tiesą sakant, aš tai vertinu kaip įrodymą, kad Rusija negali pasiekti savo tikslų mūšio lauke, pasitelkdama karinę jėgą", – aiškino jis.

Britų kariuomenė pavadino V. Putino „kalėdines paliaubas" bandymu „apsivilkti patriarcho Kirilo sutaną".

„Patriarchas ragino nutraukti ugnį, o V. Putinas tuo pasinaudojo, kad parodytų, jog turi tam tikrų moralinių principų. Visiškai sutinku su ukrainiečiais, jog tai yra cinizmo viršūnė", – sakė britas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: