JAV kariuomenė užsakė sukurti ypač ištvermingus krovininius robotus LS3 (Video)  (16)

Pentagonas užsakė sukurti naują karinį robotą, sugebantį pernešti didelius krovinius nelygioje vietovėje, praneša newsru.com. Šiam tikslui JAV Gynybos pažangių tyrimų projektų agentūra DARPA kompanijai „Boston Dynamics“ skyrė 32 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis robotas pavadintas „Vaikščiojanti būrio paramos sistema“ („Legged Squad Support Systems“ – LS3). Kol kas sukurtas tik LS3 eskizas. Tai daug prieštaringų vertinimų sukėlusio „Didžiojo šuns“ („BigDog“), kuris ne tik ne tik moka vaikščioti, bet ir sugeba išlaikyti pusiausvyrą po stipraus smūgio į šoną, įpėdinis. Naujasis robotas bus didesnis, stipresnis, ištvermingesnis ir protingesnis nei jo pirmtakas, praneša MEMBRANA.ru su nuoroda į „TreeHugger“.

„BigDog“ galėjo nešti 55 kg naudingojo krovinio, o LS3 apskaičiuotas 181 kg. Jis sugeba eiti iki 24 val. be pertraukos. Šiam robotui nebus reikalingas distancinio valdymo pultas, nes dėl mašininio regėjimo jis gali sekti paskui žmogų. Be to, jame bus įdiegta GPS sistema ir jis bus išmokytas keliauti nurodytu maršrutu savarankiškai. Roboto korpuso generatorius taip pat galės tiekti maitinimą įvairiems prietaisams ir ryšio sistemoms, kurias perneša kariai ir jūrų pėstininkai.

„Boston Dynamics“ praneša, kad projekto įgyvendinimui surinko profesionalią inžinierių komandą, įskaitant specialistus iš kompanijos „Bell Helicopter“, Carnegie Mellon universiteto ir Reaktyvinio judėjimo laboratorijos. Pirmuosius žingsnius šis robotas turėtų žengti 2012 m. „Boston Dynamics“ yra sukūrusi vaikščiojantį androidą, kurio paskirtis – išbandyti kostiumus, mažą robotą, kuris šokinėja per tvoras ir pažangų taktinį stimuliatorių „DI-Guys“ („Vyrukai su skaitmeniniu intelektu“). Vaizdo medžiagoje užfiksuotas LS3 pirmtakas „BigDog“, kuris demonstruoja gebėjimą judėti nelygia vietove, tačiau jo įpėdinis bus ne tik vikresnis, bet ir sugebės orientuotis sudėtingoje situacijoje.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (16)