Liūdnos žinios iš V. Žalos: sustojo likus 25 km iki finišo, į bivaką tempia sunkvežimis (Video)  ()

Dešimtasis Dakaro ralio etapas Vaidotui Žalai ir Paulo Fiuza vėl nesėkmingas. Išvakarėse finišavęs jau sutemus, ketvirtadienį ekipažas tebestovi dykumoje ir tikisi, kad kas nors juos partemps iki finišo. Likus vos 25 km subyrėjo automobilio greičių dėžė. Ekipažas sulaukė T5 sunkvežimio, kuris automobilį tempia iki bivako. Ten Vaidas su Paulo lauks kito sunkvežimio, kuris atveš greičių dėžę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puikiai startavę pirmąją maratono dieną, vis dėlto V.Žala ir P.Fiuza taip gerai nefinišavo. Sustoję vieną kartą jie pajudėti sugebėjo, tačiau antrąjį kartą gedimas įveikė juos.

Ilgą laiką apie ekipažą nebuvo jokių naujienų, tačiau tada juos dykumoje sutiko šiemet pats ralyje nedalyvaujantis Antanas Juknevičius.

A.Juknevičius sakė, kad preliminariai sugedo „Hunter“ pavarų dėžė. Todėl esą komanda laukia „Prodrive“ komandos sunkvežimio ir bus tempiami į bivaką, kur bandys remontuoti automobilį.

 

 

 

Kiek vėliau komandos feisbuke pasirodė ir paties Vaidoto Žalos vaizdo įrašas.

„Šiandien mūsų diena baigėsi subyrėjus greičių dėžei. Bandėme dar kovoti su garsais, iš pradžių pasipylė garsai, tada praradom antrą bėgį. Paskui liko tik pirmas, negalėjom net išjungt ir galų gale sustojom likus 25 km iki finišo“, – pasakojo lenktynininkas.

 

Komandos sunkvežimis toli, todėl ekipažas pasiruošė virvę ir tikisi, kad kuris nors sunkvežimis, nebesiekiantis aukšto rezultato, partemps juos iki finišo.

„Kitu atveju turbūt lauksim iki išnaktų čia“, – sakė Vaidotas.

Kiek vėliau komanda informavo, kad T5 sunkvežimis ekipažą tempia iki bivako. Ten Vaidas su Paulo lauks kito sunkvežimio, kuris atveš greičių dėžė.

Ketvirtadienį ekipažas startavo 20-oje vietoje tarp automobilių, tačiau demonstravo puikų greitį ir buvo pakilęs net į 5 vietą. Deja, bet tempo išlaikyti dėl gedimo nepavyko.

 

Trečiadienis ekipažui irgi nebuvo labai sėkminga diena.

„Vertėmės per kopą, o ten duobė tokia ir visas svoris ant vieno rato, lūžo ir viršutinė, ir apatinė šakės. Dar apkramtėm kapotą. Ir viskas. Keisti reikia – apatinės šakės neturim, reikia laukti pagalbos sunkvežimio. Jie ten lėti, kol atvažiavo, laukėm gal tris valandas. Pasikeitėm. Finišas buvo ekstremaliausias. Finišavome be šviesų“, – grįžę jau tamsoje apie dienos nuotykius pasakojo Vaidotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: