„Šaudo žvėriškai greitai, taiklumas neįtikėtinas!“ Ukrainos artileristai skelbia apie karo monstrą - smogė jau 1300 kartus  ()

Pasak Ukrainos kario, su šaukiniu „Pravda“, vokiški savaeigiai pabūklai demonstruoja žvėrišką šaudymo greitį automatiniu režimu. Per du mėnesius jie iššovė apie 1300 sviedinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė iš 43-osios atskiros artilerijos brigados labai vertina vokiečių savaeigius pabūklus „Panzerhaubitze 2000“. Apie tai pasakoja „The Sun“.

Anot artileristo, vadinamo slapyvardžiu „Pravda“, savaeigiai pabūklai puikiai veikia automatinio šaudymo režimu. Maloniai stebina ugnies greitis. Per du mėnesius įgula paleido apie 1300 šūvių.

„Šaudo labai greitai. Šaudo labai tiksliai, jei viskas daroma teisingai, šaudo neįtikėtinai preciziškai“, – pasakojo karys.

Jis taip pat pridūrė, kad iš tikrųjų šis karas vokiškai savaeigei haubicaa „Panzerhaubitze 2000“ yra pirmasis rimtas išbandymas mūšyje. Anksčiau ji buvo naudojamas kovinėse operacijose Afganistane, tačiau aplinkybių skirtumas yra didžiulis. Ši mašina, pasak kovotojo, įrodė savo vertė.

 

Tarp geriausių „Panzerhaubitze 2000“ savybių paminėtina tai, kad ji automatiškai sureguliuoja ginklą po kiekvieno šūvio. Pirmosiomis minutėmis jis gali iššauti iki 7-9 šūvių per minutę. Tada šaudymo greitis šiek tiek sumažėja, siekiant išvengti perkaitimo.

(115)
(1)
(114)

Komentarai ()