Situacija rimta: Gerasimovo paskyrimas gali sukelti dar neregėtą audrą  ()

Didžiosios Britanijos žvalgyba: Rusijos gynybos ministerijos pertvarkos kalba apie Kremliaus karines nesėkmes Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per karo veiksmus Ukrainoje Kremlius susidūrė su personalo problemomis aukščiausios karinės vadovybės gretose. Bandant pakeisti situaciją, sausio 11 dieną generolas Valerijus Gerasimovas buvo paskirtas į vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ vado postą – tai rodo, kad Kremlius suvokia, kokia pragaištinga jiems yra karinė kampanija.

Tai teigiama naujoje JK Gynybos ministerijos karinės žvalgybos ataskaitoje, paskelbtoje sausio 12 d.

„Generalinio štabo viršininko paskyrimas karinių operacijų Ukrainoje vadu rodo didėjančią Rusijos padėties rimtumą ir aiškų pripažinimą, kad kampanija neatitinka strateginių Rusijos tikslų“, – sako JK žvalgyba.

Generolo Valerijaus Gerasimovo paskyrimas Rusijos karių grupuotės Ukrainoje vadu gali sukelti rimtą nepasitenkinimą tarp ultranacionalistų ir „karinių korespondentų“, kurie anksčiau jį kaltino dėl karinių nesėkmių.

 

Tuo tarpu generolas Sergejus Surovikinas, kuris dabar buvo paskirtas vienu iš Gerasimovo padėjėjų, džiaugėsi jų plačiu palaikymu. Tuo pačiu tai, kad Surovikinas buvo pašalintas iš vado pareigų, į kurį kadaise Rusijoje buvo dedamos didelės viltys, byloja apie smūgį jo autoritetui ir įtakai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: