„Gana žaisti“: JK generolas skelbia, kiek Ukrainai reikia „Challenger-2“ tankų, kad sulaužytų Rusiją  (3)

Buvęs Jungtinės Karalystės armijos štabo viršininkas Richardas Dannattas mano, kad 12 tankų pristatymas Ukrainai yra „pernelyg simboliškas“, nes Rusija netrukus vėl bandys pradėti plataus masto puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad pakeistų situaciją mūšio lauke, Ukrainai reikia atsiųsti mažiausiai 50 „Challenger 2“ tankų, skelbia „Sky News“.

Rishi Sunako vyriausybė planuoja Ukrainai perduoti 12 tankų. Buvęs Jungtinės Karalystės karališkųjų pajėgų generalinio štabo vadas generolas Richardas Dannattas mano, kad to nepakanka. „Atrodo, kad 12 tankų yra per daug simboliška, ir aš siūlyčiau atsiųsti 25, 30 ar net 50 tankų, kad tai būtų reikšminga“, – sakė lordas Dannattas.

Artimiausiu metu Rusija greičiausiai dar kartą bandys pradėti didelį puolimą prieš Ukrainą. Ukrainai reikia daugiau pagalbos iš Vakarų, nes puolimas gali prasidėti žiemos pabaigoje arba ankstyvą pavasarį. Jei Vakarai nuspręstų tiekti tankus ir kitus šarvuočius, to turėtų pakakti ne tik gynybai, bet ir rimtam kontrpuolimui, mano Dannattas.

 

„Jei jie tai gali, yra tikimybė, kad jie tiesiog suduotų ryžtingus smūgius rusams, galbūt net palaužtų rusų karių moralę“, – pažymi Dannattas. Prancūzija, JAV, JK ir Vokietija turėtų būti patikimas užnugaris Ukrainai, kad ši galėtų užsitikrinti puolimo pajėgumus.

(143)
(2)
(141)

Komentarai (3)