Rusijos „karo partijos“ ideologas visa netyčia išdavė pagrindinę V. Putino karinę paslaptį  ()

Tai, kad „specialioji operacija“ Ukrainoje buvo klaida, jau pradėjo pripažinti pagrindiniai Rusijos „karo dainininkai“, – sakė Igoris Eidmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Karo partijos" ideologas Aleksejus Čadajevas atskleidė pagrindinę V. Putino karinę paslaptį: Kremlius apsiskaičiavo. Apie tai savo feisbuke rašo žinomas Rusijos sociologas ir opozicionierius Igoris Eidmanas. Trumpai tariant, „gudrus planas" kartu su kariuomenės įvedimu numatė kažką panašaus į perversmą Kyjive.

„Tai ne pirmas pripažinimas iš Rusijos pusės, kad sprendimas invazijai buvo priimtas remiantis žinomai melaginga informacija, didelio karo neplanuota, rusai nebuvo tam pasiruošę. Iš to seka tik viena: invazija buvo klaida. Racionalūs politikai, suprasdami, kad apsiskaičiavo, dažniausiai stengiasi kuo greičiau ištaisyti klaidą. Bet tai netinka V. Putinui. Jis nesiruošia ištaisyti klaidą, tai yra, sustabdyti invaziją, Rusijos „karo partija“ gali turėti tik tokią logiką: „Taip, mes suklydome pradėdami invaziją, bet mes nesisuksime atgal, bet eisime šiuo klaidingu keliu iki galo, iki savo pabaigos".

Rusijos elitas supranta, kad ataka prieš Ukrainą sujaukė slaptąsias tarnybas, politikus ir kariuomenę, bet, svarbiausia, patį Kremliaus fiurerį. Tačiau V. Putinas nėra pasirengęs trauktis, jam pralaimėti karą reiškia „prarasti veidą", o vėliau ir galią. V. Putino aplinkai iššokti iš šios vėžės, vedančios į bedugnę, yra tik vienas būdas – pašalinti savo prisuktą fiurerį ir derėtis su Vakarais. Diktatorius žino šią grėsmę. Todėl jo daugybė pastarojo meto pasirodymų primena A. Kašpirovskio seansus. Jis bando nuraminti „tuos, kurie mirs", įtikinti, kad su jais viskas gerai – o raketų yra daugiau nei pas kažką kitą, nes ekonomika laikosi. Apie tai jis kalbėjo ir šiandien. Jis gali užhipnotizuoti gyventojus.

 

Tačiau pagrindinė grėsmė jo galiai kyla iš jo paties aplinkos žmonių. Pats laikas jiems sušukti: „Kur tu mus nuvedei, prakeiktas seneli?".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(219)
(5)
(214)

Komentarai ()