JK žvalgyba: Rusija planuoja Ukrainoje dislokuoti savo 11 metų kuriamą „stebuklingą ginklą“  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad T-14 dislokavimas Rusijai bus rizikingas sprendimas dėl logistikos grandinės pritaikymo problemų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-19 JK žvalgyba: Rusija planuoja Ukrainoje dislokuoti savo 11 metų kuriamą „stebuklingą ginklą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija tikriausiai svarsto galimybę Ukrainoje dislokuoti nedidelį skaičių savo naujų kovinių tankų T-14 „Armata“. Tačiau šių mašinų dislokavimas bus rizikingas Rusijos ginkluotųjų pajėgų žingsnis, teigiama Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos sausio 19 d. pranešime.

Britų žvalgyba atkreipia dėmesį į tai, kad 2022 metų gruodžio pabaigoje internete pasirodė nuotraukos, kuriose matyti tankai T-14 poligono teritorijoje pietiniame Rusijos regione. Pranešama, kad šis poligonas yra pasirengimo karinėms operacijoms Ukrainoje vieta.

„Rusijos žiniasklaida skelbė, kad T-14 ruošiamas dislokuoti Ukrainoje. Tačiau neaišku, ar Rusija perdavė šį tipą fronte esantiems daliniams. Bet koks T-14 dislokavimas Rusijai greičiausiai bus labai rizikingas sprendimas“, - rašoma ataskaitoje.

Gynybos ministerija pažymėjo, kad „Armata“ kuriama jau 11 metų, tačiau vėlavimai, planuojamos tankų armados skaičiaus mažinimas ir pranešimai apie gamybos problemas trukdo visiškai įgyvendinti šį projektą. Be to, papildoma Rusijos ginkluotųjų pajėgų problema yra logistikos grandinės pritaikymas T-14, nes mašina yra didesnė ir sunkesnė nei kiti Rusijos tankai.

 

 

„Jei Rusija priims T-14, tai greičiausiai bus daugiausia propagandos tikslais. Tikėtina, kad gamyba bus tik dešimtys vienetų, o vadai vargu ar pasitikės šia mašina mūšyje“, - padarė išvadą britų kariuomenė.

Priminsime, kad gruodžio 26 d. Rusijos propagandistas Volodymyras Solovjovas paskelbė apie tankų T-14 „Armata“ dislokavimą kare prieš Ukrainą. Kaip „anonsą“ Rusijos televizijos laidų vedėjas paskelbė apgailėtiną vaizdo įrašą iš poligono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(14)
(-3)

Komentarai ()