Lenkija skelbia precedento neturintį sprendimą: „arba greitai gausime Vokietijos sutikimą, arba pradėsime veikti patys“  (6)

Ministro pirmininko Mateuszo Moravetskio teigimu, Ukrainai dabar reikia perginkluoti ir papildyti amuniciją, nes Rusija vasario mėnesį gali pradėti naują puolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-19 Lenkija skelbia precedento neturintį sprendimą: „arba greitai gausime Vokietijos sutikimą, arba pradėsime veikti patys“  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija gali perduoti Ukrainai tankus „Leopard 2“, nelaukdama Vokietijos gynybos ministerijos sprendimo. Tai sausio 18 d. interviu televizijos kompanijai „Polsat“ pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Politikas pokalbio su žurnalistais metu paminėjo Vakarų žvalgybos pranešimus, kad vasarį Rusija gali pradėti naują plataus masto puolimą. Dėl tokios operacijos grėsmės, anot Morawieckio, sąjungininkai turėtų padėti Ukrainai persiginkluoti, taip pat papildyti amunicijos ir sunkiosios technikos atsargas.

Šiame kontekste premjeras perspėjo, kad Lenkija gali perduoti tankus „Leopard 2“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms, nelaukdama galutinio Vokietijos gynybos ministerijos sprendimo.

„Sutarėme, kad kartu perduosime tankus. Sutikimas yra antraeilis dalykas. Arba šį sutikimą gausime, arba patys viską padarysime teisingai. Čia svarbiausia, kad vokiečiai, danai, suomiai, prancūzai ir kt. kuo greičiau pasiūlys savo modernius tankus, savo sunkiąją techniką. Nuo to gali priklausyti galimybė apginti laisvę Ukrainoje ir tokiu būdu visos Europos saugumas“, – interviu leidiniui tęsė Morawieckis.

Atskirai premjeras pakomentavo personalo pertvarkymus Bundesvere, kurio metu naujuoju Vokietijos gynybos ministru tapo Borisas Pistorius. Pasak lenkų politiko, jis nerimauja dėl tokio paskyrimo, nes vokiečių pareigūnas yra vienas svarbiausių buvusio Vokietijos kanclerio Gerhardo Schröderio, kuris Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną atvirai vadina savo artimu draugu, bendražygių.

 

„Tai man kelia didelį nerimą. Nedaug žinau apie naująjį Vokietijos gynybos ministrą. Tai, ką žinau, suteikia šiek tiek nerimo. Žinau, kad jis yra artimas Gerhardo Schroederio, gėdos simbolio, žmogaus, kuris nuolat kalbasi su Putinu, lyg nieko nebūtų nutikę, draugas. Tai piktina“, – pabrėžė Moravetskis ir pridūrė, kad naujajam Bundesvero vadovui reikėtų duoti laiko išanalizuoti tolimesnius savo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(0)
(100)

Komentarai (6)