„Politico“ skelbia didžiulį sujudimą Europoje: į karą Ukrainoje gali atvykti sunkieji tankai „Leclerc“  (1)

Prancūzija svarsto galimybę siųsti savo tankus AMX-56 „Leclerc“ į Ukrainą, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas gautų palaikymą, kurio jis prašė „bendrai su sąjungininkais“ tiekti kovines mašinas „Leopard 2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Politico" apie tai rašo, remdamasis neįvardytu pareigūnu Paryžiuje.

Pasak prancūzo pašnekovo, „Leclerc" klausimas sudėtingas ir dar neišspręstas.

„Bet mes apie tai galvojame. Pažiūrėkime, kas bus nuspręsta bendrame Prancūzijos ir Vokietijos vyriausybių susitikime", – sakė Prancūzijos pareigūnas.

Sausio 15 dieną Didžioji Britanija kartu su 14 „Challenger 2" tankų pažadėjo Ukrainai duoti 30 savaeigių ginklų AS90. To akivaizdžiai nepakanka, kad oficialus Berlynas galėtų tiekti „leopardus".

Sausio 18 d. „Süddeutsche Zeitung" pranešė, kad pokalbio su JAV prezidentu J. Bidenu metu O. Scholzas „aiškiai pasakė, kad Vokietija gali pasiduoti spaudimui tiekti [tankus „Leopard"] tik tuo atveju, jei JAV tieks pagrindinius mūšio tankus „Abrams". Vašingtonas į tai sureagavo.

Kai kurie Vakarų lyderiai baiminasi, kad Ukrainai liko nedaug laiko, kol Rusija pradės masinį naują puolimą, kurio grėsmė, be kita ko, reikalauja, kad sąjungininkai perduotų didžiulį kiekį modernių Vakarų tankų Kyjivui ir kitoms vietovėms apginti.

 

JAV nacionalinės žvalgybos vadovas 2023 metų sausio viduryje pareiškė, kad „mūsų interesai yra kiek įmanoma remti Ukrainą".

Britų žvalgyba mano, kad Rusija propagandos tikslais į Ukrainą gali atgabenti tankus „Armata".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai (1)