Baltarusijoje nugriaudėjo galingas sprogimas: užsiliepsnojo „Kinžal“ raketa ginkluotas MiG-31K  (2)

Anot „Baltarusijos Gayun“ grupės, užsiliepsnojus Rusijos naikintuvui ore užsiliepsnojo variklis. Lėktuvas avariniu būdu nusileido Mačuliščų oro uoste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 19 dieną Ukrainos „Telegram“ kanaluose pasirodė informacija, kad dėl į orą pakilusio lėktuvo MiG-31K variklio blyksnio Baltarusijoje nugriaudėjo galingas sprogimas. Šiuo atžvilgiu „Baltarusijos Gayun“ stebėjimo grupės stebėtojai pranešė, kad, jų duomenimis, kalbama ne apie sprogimą, o apie naikintuvo variklio apsukų perviršius.

Stebėtojų teigimu, apie 12 val. vidurdienį Minsko laiku Minsko srities Molodečnės rajono gyventojai danguje išgirdo stiprų sprogimą. Jie pasakojo, kad nuo smūgio bangos drebėjo langai namuose tiek Molodečno mieste, tiek jo priemiesčiuose.

Užsiliepsnojo vienas iš dviejų Rusijos oro pajėgų naikintuvo MiG-31K (RF-95194) variklių, kurį lydėjo sprogimo garsas, rašė „Baltarusijos Gayun“.

Dėl avarijos naikintuvas buvo priverstas skubiai nutraukti skrydį ir grįžti į Mačuliščų aerodromą. Kartu pažymima, kad variklio blyksnis įvyko būtent MiG-31K, kurio variklis jau užsidegė 2022 m. gruodžio 25 d.

Orlaivio variklio siurbimas

Siurbimas yra trikdantis orlaivio turboreaktyvinio variklio veikimo režimas, kurio metu pažeidžiamas jo dujų dinaminis stabilumas. Paprastai šuolį lydi smūgiai oro įsiurbimo angoje dėl priešpriešinio dujų srauto, staigaus variklio traukos sumažėjimo, stiprios vibracijos ir išmetamųjų dujų dūmų.

 

Apsukų perviršio metu oro srautas aplink sparnuotės mentes staigiai keičia kryptį, turbinos viduje atsiranda turbulentinių sūkurių, o slėgis kompresoriaus įėjime tampa lygus arba didesnis nei jo išėjimo angoje. Dėl šio proceso sparnuotės mentę pradeda veikti smūginės apkrovos, kurios gali rimtai sugadinti variklį skrydžio metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(4)
(127)

Komentarai (2)