„Tai tiesiog nežmoniška, bet veiksminga - net labai veiksminga!“ Arestovičius skelbia apie naują Rusijos taktiką (Video)  ()

Oleksijus Arestovičius mano, kad Rusijos kariuomenė Ukrainos frontuose nesiekia pergalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos karinė vadovybė kare prieš Ukrainą pakeitė taktiką. Nepaisant nuostolių, jie šturmuoja mažas izoliuotas fronto dalis, kad gautų nors nedidelius rezultatus.  

Tai interviu Ingai Mezerei metu pasakojo buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas, karo apžvalgininkas Oleksijus Arestovičius.

„Tai, kad jų šimtas žuvo prieš mūsų pozicijas, jiems nėra rimtas argumentas. Svarbiausia, jog jie užėmė poziciją. Rusai vis dar turi profesionalų stuburą - karius, kurie gali paleisti dronus, snaiperius, artileristus, tankistus. O pėstininkai keičiasi. Ten metami kaliniai, mobilizuotieji ir pan. Taip jie pasiekia rezultatų tam tikrose srityse. Soledaras yra pavyzdys", - sakė O. Arestovičius.

Jis perspėjo, kad priešas ir toliau naudos tokią taktiką. Ji stulbinamai skiriasi nuo tos, kuri buvo prieš pusmetį, kai vadovu buvo paskirtas „generolas Armagedonas“ Sergejus Surovikinas. Jis panaudojo prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas didžiulę artileriją ir aviaciją. Dabar daugiausia dėmesio skiriama „patrankų mėsai".

 

„Tolimojo nuotolio ginklai yra šiek tiek „pavargę". Iš esmės dabar vykdomos šturmo atakos. Jos taip pat yra veiksmingos, monstriškai veiksmingos, nežmoniškai", – pastebėjo ekspertas. Jis tikino, jog tokia taktika karo laimėti nepavyks.

„Karo taip laimėti negalima. Galite paimti Soledarą, bet ne daugiau. Na, jie karo nelaimės, tai aišku. Mano nuomone, jie laukia palankaus derybų momento", – pareiškė O. Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(6)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: