[Žinios trumpai] Vokietijos socialdemokratų partija skelbia sensacingą pareiškimą: kardinaliai keičiasi santykiai su Rusija  ()

Kremliaus pradėtas užkariavimo karas prieš Ukrainą privertė Vokietijos valdžią radikaliai pakeisti politiką Rusijos Federacijos atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nebebus bendradarbiavimo su agresore. Tokį pareiškimą paskelbė valdančiosios Vokietijos socialdemokratų partijos (SPD) pirmininkas Larsas Klingbeilas, praneša DW. Partija atsisako bendradarbiavimo su Maskva politikos su šūkiu: „Taika Europoje tik su Rusijos Federacija".

Ji ketina pasirinkti naują strategiją – Vokietijos gynybą nuo sparčiai militarizuojančiosios Rusijos Federacijos. SPD siūlo savo naują sėkmės formulę, kurią sudaro stiprios socialinės ir politinės institucijos, auganti ekonomika ir karinės galios didinimas. Partija ketina sustiprinti Vokietijos, kaip Europos lyderės, vaidmenį. Taip pat planuojamas aktyvesnis bendradarbiavimas tarp NATO šalių.

Pastebėtina, kad buvusios Vokietijos valdžios institucijos šiandien sulaukia labai rimtos kritikos dėl pastarųjų dešimtmečių politikos Maskvos atžvilgiu. Jos ypač smarkiai kaltinamos dėl to, kad šalis tapo energetiškai priklausoma nuo Rusijos Federacijos. Daugelis politikų dėl to jau atgailavo, ypač buvęs prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris. „Mano įsipareigojimas dujotiekiui „Nord Stream 2" buvo akivaizdi klaida", – sakė buvęs pareigūnas.

 

Jis taip pat konstatavo nesėkmingus bandymus integruoti Rusiją į bendrą Europos saugumo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()