Porošenka: „Klausimas dėl NATO tankų išspręstas, bet dabar yra kita didelė problema“  ()

Šiuo metu Briuselyje esantis Petro Porošenka sakė, kad Ukraina artimiausiu metu gaus vakarietiškus tankus. Ne vieną susitikimą NATO būstinėje, Europos Parlamente ir Europos Komisijoje surengęs „Europos solidarumo“ lyderis pabrėžė, kad ginkluotųjų pajėgų tankų klausimas išspręstas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikslas buvo vienas, labai svarbus – padėti Ukrainai. Pirmoje pozicijoje – daugiau ginklų Ukrainos pajėgoms. „Leopard“ klausimas, kaip manome, išspręstas“, – sakė P. Porošenka.

„Jau pateiktas oficialus Lenkijos prašymas tiekti mums 14 „Leopard“ tankų. Tikimės, kad sprendimas suteikti leidimą Lenkijai bus matuojamas valandomis, o ne dienomis. Neatmetame, kad Lenkija nuspręs įsigyti kitus tankus, tarp jų korėjietiškus, ir perduos mums didesnį skaičių tankų „Leopard“, kurie tarnauja Lenkijoje“, – kalbėjo politikas.

Šie žodžiai jau tapo kūnu - Vokietija patvirtino, kad pati siųs tankus į Ukrainą ir leis reeksportuoti savo tankus juos naudojančioms šalims. Tačiau Porošenko teigia, kad yra ir kita problema.

„Bet puolimas yra neveiksmingas be oro gynybos priemonių. Puolimas yra neveiksmingas, jei nesustabdome Rusijos dominavimo ore. Ir todėl aš dabar uždaviau klausimą apie raketas, naikintuvus. Esu tikras, kad tai taip pat bus“, – pabrėžė Porošenka.

 

„Tuo pačiu metu turime aprūpinti kariuomenę puolimo ir gynybos priemonėmis, įskaitant granatsvaidžius, elektroninės karybos sistemas, strateginius bepiločius orlaivius. Turėjome labai esminį, labai konkretų pokalbį ir manau, kad tai duos rezultatų netolimoje ateityje“, – reziumavo jis.

(90)
(1)
(89)

Komentarai ()