To nebuvo nuo Korėjos karo laikų: skelbiama, ką Pentagonas daro su sviedinių gamyba – visa karinė pramonė pastatyta ant ausų  ()

Jungtinės Valstijos šešis kartus padidins 155 mm sviedinių gamybą, rašo „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The New York Times“, Pentagonas planuoja šešis kartus padidinti 155 mm sviedinių, kurių dabar labiausiai reikia Ukrainai, gamybą.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis Liga.net.

Kyjivui reikalingų 155 mm artilerijos sviedinių gamybą JAV per dvejus metus padidins iki 90 000 per mėnesį. Tai bus daroma siekiant kompensuoti dėl karo Ukrainoje susidariusį deficitą ir sukurti rezervus būsimiems konfliktams.

155 mm sviedinių gamybos padidėjimas bus pasiektas plečiant esamų gamyklų pajėgumus, taip pat įtraukus naujus gamintojus.

Pentagonas padidins sviedinių gamybą 6 kartus iki lygio, kurio nematė nuo Korėjos karo laikų.

Leidinio teigimu, prieš prasidedant plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, JAV kariuomenei pakako 14 400 sviedinių per mėnesį.

 

Pentagonas finansuos naujas artilerijos gamybos patalpas ir per ateinančius 15 metų išleis apie 1 milijardą dolerių per metus amunicijos įrenginių modernizavimui, siekiant padidinti automatizavimą, pagerinti darbuotojų saugą ir galiausiai paspartinti gamybą.

„Armijos sprendimas plėsti artilerijos gamybą yra aiškus ženklas, kad JAV planuoja remti Ukrainą, kad ir kiek truktų karas“, – sakoma NYT straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(0)
(130)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()