Atskleista netikėta paslaptis, kodėl Rusija visais būdais bandys užgrobti „Challenger 2“ tanką: JK ruošia planą, kaip to išvengti  (1)

Per visą „Challenger 2“ istoriją mūšyje buvo sunaikintas tik vienas tankas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos kariuomenė svarsto, kaip užkirsti kelią technologijoms patekti į rusų okupantų rankas tuo atveju, jei Ukrainoje būtų užgrobti pamušti „Challenger 2“, informuoja „The Sun“.

Pažymima, kad „Challenger 2“ apsaugotas „geriausiais pasaulyje šarvais“ „Chobham“, pagamintais iš slapto keramikos, plieno ir amortizacinių junginių mišinio. Per visą „Challenger 2“ naudojimo istoriją mūšyje buvo sunaikintas tik vienas tankas, ir tai buvo draugiška ugnis Irake, pokalbyje su žurnalistais pasidalijo anonimiškumo pageidavęs šaltinis.

Londonas įsitikinę, kad rusai desperatiškai bandys sugadinti ar užgrobti šiuos tankus, kad juos, be kita ko, panaudotų savo propagandiniams tikslams.

„The Sun“ armijos šaltiniai tvirtina, kad „Chobham“ niekada nebuvo patekęs į priešo rankas.

Šiuo klausimu vyksta derybos tarp Ukrainos ir JK. Didžiosios Britanijos valdžia turi užtikrinti, kad nukentėjus „Challenger 2“, tanką būtų galima nugabenti į saugią vietą remontui.

„Jei tankas yra nefukcionalus, visada pirmas variantas yra bandyti pataisyti patiems. Jį tempiate kitu tanku arba naudojate specialią šarvuotą gelbėjimo mašiną, kuri atrodo kaip tankas su kranu. Bet jei gynyba pažeidžiama ar atsitraukia, tankas bus sunaikintas“, – sakė jis.

 

Londonas svarsto variantus: vienas iš jų yra, kai „Challenger 2“ nebus naudojamas ten, kur nebus galima suremontuoti įrangos ar evakuoti iš mūšio lauko. Didžioji Britanija gali pritraukti privačius rangovus, kurie remontuotų tankus.

Didžioji Britanija planuoja perduoti tankus Ukrainai iki kovo pabaigos.

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV iš „Abrams“ pašalins slaptus nusodrinto urano šarvus, siekdamos užkirsti kelią Ukrainos karo priešui jų užgrobti ir pavogti technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(7)
(196)

Komentarai (1)