Prigožino likimas pakibo ant plauko: „Wagner“ gali nelikti iš viso  (2)

Rusijos kariuomenės priklausomybės nuo „Wagner“ pajėgų prie Bachmuto mažinimas kartu mažina Jevgenijaus Prigožino įtaką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje. Anot analitikų, Kremlius kreipėsi į Prigožino pajėgas, kad išgyventų sunkų laikotarpį po Rusijos reguliariųjų pajėgų puolimo Luhansko srityje kulminacijos 2022 m. vasarą. Tikėtina, kad po to „Wagner“ vadovas stipriai pervertino savo svarbą Rusijos politiniam elitui.

Tačiau jei dabar Rusijos reguliariosios pajėgos prisiims atsakomybę už fronto liniją prie Bachmuto, Prigožino įtakai ateis galas.

Kremlius tikriausiai jau pamažu atima iš jo privilegijas. Rusijos gynybos ministerija ėmėsi pastangų pakelti kariuomenės profesionalumo lygį – šios pastangos, jei pasiseks, pašalins privačius karinius junginius, tokius kaip „Wagner“.

Prigožinas tikriausiai tai jaučia ir kompensuoja savo įtakos mažėjimą, todėl ėmė konfliktuoti su Rusijos nacionalistais, Igoriu Girkinu-Strelkovu. Jis nori pasirodyti stiprus ir galingas. Prigožinas taip pat buvo apkaltintas kyšininkavimu, o tai gali dar labiau pakenkti jo reputacijai. Tiesa, Prigožino reputacija ir taip nėra labai teigiama dėl jo savigyros apie žiaurumą „Wagner“ gretose, verbavimus kalėjimuose ir kitos veiklos.

(67)
(1)
(66)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: