Iranas pradėjo naujų sparnuotųjų raketų gamybą  (13)

Iranas pradėjo naujų laivams naikinti skirtų sparnuotųjų raketų, kurias sunku užfiksuoti radarais, gamybą, remdamasis šios šalies gynybos ministru Ahmadu Vahidi, pranešė leidinys „Defense Aerospace“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro teigimu, naujoji sparnuotoji raketa pasižymi dideliu tikslumu, ji skirta naikinti iki 3000 tonų vandentalpos laivus praktiškai bet kokiomis oro sąlygomis. Neseniai buvo pranešta, kad Irane vasario mėnesį pradėjo veikti naujos „Qaem“ ir „Toofan-5“ raketų gamyklos. „Qaem“ skirta priešo sraigtasparniams naikinti mažame ir vidutiniame aukštyje. Apie „Toofan-5“ žinoma tik tiek, kad ši raketa turi dvi kovines galvutes.

Pasak leidinio, anksčiau Irano valdžios atstovai buvo pranešę, kad šios šalies inžinieriai sukūrė naują „žemė-oras“ klasės raketą, galinčią numušti JAV sraigtasparnius „Apache“. Šiuo metu „Apache“ naudojami Irake ir Afganistane. Vasario mėnesį Irano gynybos ministerija išplatino pranešimą apie šalyje kuriamą naują zenitinę raketą, savo techninėmis galimybėmis neva lenkiančią rusišką C-300. Anksčiau Iranas planavo C-300 įsigyti Rusijoje, tačiau esą dėl įstrigusio rusiškų zenitinių – raketinių kompleksų tiekimo sandorio C-300 raketų buvo atsisakyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)