„Wagner“ ir okupacinė Donbaso „kariuomenė“ bus tiesiog išskerstos, Ukrainoje bus žiaurus sprogimas: žvalgyba skelbia, ką naktimis daro rusai ir ką įsakė Kremlius  ()

Rusijos okupantai gali surengti naują puolimą, bet po to „Wagner“ bei vadinamųjų „LLR“ ir „DLR“ daliniai pranyktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvalgyba, Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba bei aukšti Ukrainos ir Vakarų pareigūnai perspėja apie galimą padėties fronte pablogėjimą. Rusija ruošiasi keršyti. Okupuotos teritorijos pumpuojamos ginklais, karine technika ir kariais, ruošiamasi dar vienam bandymui užgrobti Ukrainą.

„Volnodumec“ kanalas „Telegram“, nušviečiantis gyvenimą Donecke, rašo, kad, pasak miesto gyventojų ir kai kurių žmonių iš karinių sluoksnių, kai kuriuose miesto rajonuose įsivyravo įtartina tyla. „Mūsų kariams toks užliūliavimas kelia didelį nerimą, nes taip dažniausiai nutinka prieš aktyvius rusų veiksmus“, – teigia kanalo autoriai.

Okupuoto Donecko gyventojai teigia, kad greta Marinkos ir Krasnohorivkos esančiose teritorijose, kurias bandoma nuslėpti, jau sutelkta daug rusų pajėgų ir technikos. Jų judėjimas vykdomas tik naktį komendanto valandos metu.

„Iš Makijivkos ir Mospino miestų pusės sistemingai perkeliama Rusijos karinė technika ir personalas. Srautas beveik pastovus, Donecke sutelkta daug Rusijos karinės technikos ir personalo“, – patikslina doneckiečiai.

 

Donecke dislokuoti įsibrovėliai nuolat diskutuoja apie galimą puolimą visomis kryptimis. Anot jų, atakoms buvo ruošiamasi vasario 1-2 d., tačiau dėl prasto oro jos buvo atidėtos. Sunkioji technika negali efektyviai judėti klampia dirva, todėl įsibrovėlių laukia šalčio.

Karo tinklaraštininkas Aleksandras Kovalenko pažymi, kad jei Kremlius artimiausiu metu nuspręs pradėti puolimą, „Wagner“, „LLR“ bei „DLR“ daliniai tiesiog bus sunaikinti, nes bus nustumti į priekį ir, iš esmės, paaukoti mėsmalei.

(112)
(0)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: