1991 m. perversmas: „Putinas rimtai išsigandęs“  ()

Jevgenijus Kiseliovas užsiminė, kad Putinas bijo dėl prastos nuotaikos armijoje, taip pat išsakė savo nuomonę dėl karinio perversmo tikimybės Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Rusijos išvykęs ukrainiečių žurnalistas Jevgenijus Kiseliovas mano, kad Putiną neramina žinios apie blogas nuotaikas armijoje. Profesionalūs kariai yra nepatenkinti dalyvavimu vadinamųjų „kadyroviečių“ karo veiksmuose.

„Jie nemėgsta Kadyrovo nuo Čečėnijos karų laikų. Jie toleruoja jį, bet nemėgsta. Žinoma, tai sukėlė pono Prigožino „Wagner“ korpuso pasirodymas su daugiau nei 30 000 nusikaltėlių. Manau, kad profesionalūs kariai visai nesidžiaugia, kad šalia jų kaunasi vakarykščiai žudikai, plėšikai, banditai. Manau, tai juos žeidžia“, – savo požiūrį interviu išsakė Jevgenijus Kiseliovas.

Pasak Kiseliovo, Rusijos Federacijoje tikrai gali būti bandoma įvykdyti karinį perversmą. „Prisiminkime, kas nutiko 1991 metais. Tai buvo mūsų gyvenimo metu. Sovietų kariuomenė, pajutusi, kad režimas griūva, dalyvavo kariniame perversme. Taip, buvo įtraukti beveik visi šalies vadovai, išskyrus Gorbačiovą. Bet esu visiškai tikras, kad jei ne kariuomenė (jie ten vadovavo!), nieko nebūtų įvykę“, – aiškino Kiseliovas, užsimindamas apie ypatingą Rusijos kariuomenės vaidmenį nuverčiant Putino režimą.

(77)
(2)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: