Aiškėja naujos numušto Kinijos šnipinėjimo baliono detalės – JAV skubiai imasi nuolaužų atgavimo operacijos  ()

Savaitgalį virš Atlanto prie Pietų Karolinos krantų numuštas Kinijos didelio aukščio oro balionas buvo 60 m aukščio ir gabeno regioninio lėktuvo dydžio naudingąjį krovinį, pirmadienį per spaudos konferenciją sakė JAV oro pajėgų generolas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-07 Aiškėja naujos numušto Kinijos šnipinėjimo baliono detalės – JAV skubiai imasi nuolaužų atgavimo operacijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro baliono antstatas ir techninė įranga svėrė „daugiau nei kelis tūkstančius svarų“ (keli šimtai kg), sakė generolas Glenas VanHerckas, Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadavietės (NORAD) ir JAV Šiaurės vadovybės vadas.

Kinija laikosi savo pozicijos, kad balionas buvo civilinis dirižablis, renkantis meteorologinius duomenis, tačiau VanHerckas sakė, kad NORAD nuo pat pradžių buvo įsitikinusi dėl orlaivio stebėjimo tikslų.

VanHercko teigimu, nuolaužos Atlanto vandenyne pasklidusios beveik 1 kv. mylios plote (2,5 kv. km) arba „daugiau nei 15 futbolo aikščių“. JAV karinio jūrų laivyno ir pakrančių apsaugos įgulos, dalyvaujančios vykstančiose atkūrimo pastangose, ištraukė potencialiai pavojingas nuolaužas 15 m gylyje, o kitos dalys galėjo nuskęsti arba būti išplauktos į krantą, sakė jis.

Tarpžinybinės pastangos, apimančios FTB ir NCIS darbuotojus bei NASA atliekamą nuolaužų lauko modeliavimą, yra nukreiptos į saugų, bet „veiksmingą nuolaužų atgavimą“, – sakė VanHerckas, „kad galėtume suteikti kuo daugiau informacijos žiniasklaidai, visuomenei, Kongresui – visiems, kurie domisi tuo, ką iš tikrųjų randame“.

 

VanHerckas pakartojo ankstesnius patikinimus, kad Jungtinės Valstijos „ėmėsi didžiausių atsargumo priemonių, kad užkirstų kelią bet kokiam informacijos rinkimui“.

NORAD generolas teigė, kad oro baliono kelias per Aliaskos Aleutų salas, Kanadą ir galiausiai JAV žemyninę dalį buvo tyčinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()